SEGRE

EMPRENEDORS GASTRONOMIA

Arbeca 'crea' el primer vermut ecològic català

Fabricat únicament amb fruites i espècies de temporada propis de Ponent || L'oliva arbequina és un dels ingredients

La presentació del vermut Caràcter va tenir lloc ahir als jardins del Palau Robert de Barcelona.

La presentació del vermut Caràcter va tenir lloc ahir als jardins del Palau Robert de Barcelona.TRES CADIRES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cooperativa d’Arbeca Tres Cadires va presentar ahir al Palau Robert de Barcelona el seu últim producte, Caràcter. Es tracta del primer vermut ecològic fabricat a Catalunya i compleix un dels objectius de la cooperativa: “Des que el vam crear volíem llançar un producte ecològic, però en el món de l’alcohol és una cosa molt cara, tant d’elaborar com d’aconseguir el certificat que l’acrediti”, va explicar a SEGRE Andreu Culleré, cap de producció de Tres Cadires.

“La principal diferència entre aquesta beguda i un vermut comú és que la totalitat dels seus ingredients són de proximitat, per la qual cosa en aquest producte no es percep el característic sabor cítric i al seu lloc destaquen notes de farigola, romer, magrana i, sobretot, d’oliva arbequina”, afegeix Culleré. Una de les parts més complicades en la creació d’aquest producte va ser l’elecció del vi amb el qual fer la base de vermut.

“Vam escollir un blanc de Vallbona de les Monges, que era el que millor encaixava amb les espècies que volíem ultilizar”, explica Culleré, i assenyala que “ha estat un procés molt més ràpid de l’habitual. Vam començar el mes de juny del 2020 i al febrer ja estàvem fent els primers tastos”. A partir de demà iniciaran una campanya de presentació per tot Catalunya que tindrà més de vint parades.

Fomentar el cooperativisme com a objectiu La cooperativa Tres Cadires va nàixer a Arbeca fa cinc anys amb l’objectiu de comercialitzar el vi de nous d’un dels tres fundadors i actualment ha ampliat la seua oferta i també produeix ratafia, licor de taronja o el seu últim producte, el vermut Caràcter. Situar les persones en el centre del projecte era una condició bàsica per posar en marxa Tres Cadires juntament amb el foment del cooperativisme i l’economia social i solidària. A més la cooperativa és un projecte més ampli basat en el suport de la comunitat. Exemple d’això són els Tornalloms, jornades de treball col·lectives i obertes a tot aquell que vulgui col·laborar que organitzen en el mes de juny, quan recullen la nou, o la Comunitat Corresponsable formada per persones que es vinculen econòmicament amb el projecte de forma anual i que ja supera els 150 inversors.

tracking