SEGRE

TRADICIONS FESTES

Els castells tornen a les places

Primera actuació dels Castellers de Lleida a Agramunt després de gairebé dos anys sense exhibicions per la pandèmia || Jornada festiva amb espectacles, concerts i sardanes entre les propostes

Actuació ahir dels Castellers de Lleida a Agramunt.

Actuació ahir dels Castellers de Lleida a Agramunt.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de gairebé dos anys aturats, els Castellers de Lleida van prendre ahir de nou una plaça, i va ser la de l’Església d’Agramunt en la seua primera actuació des que va esclatar la pandèmia de la Covid.

Ho van fer en el marc de les festes locals de la capital del Sió. L’alcaldessa, Sílvia Fernàndez, va afirmar que “l’any passat no va ser possible, però aquest heu tornat, és un plaer retrobar-nos en aquesta plaça, que sempre dieu que és màgica i que amb la vostra exhibició feu que encara brilli més”.

La primera edil també va mostrar des del balcó de l’ajuntament el número 1 de la litografia que l’any passat la colla dels Castellers de Lleida va entregar al consistori en el marc del seu 25 aniversari.

Va ser una donació molt especial, ja que la primera actuació oficial que va fer aquesta colla castellera va ser a la plaça de l’Església d’Agramunt en el marc també de les seues festes locals el setembre del 1995. El públic, que havia de reservar entrada de forma prèvia, va gaudir de l’exhibició castellera assegut en cadires i amb la mascareta com a mesura de prevenció contra la Covid.

Els caps de colla dels Castellers de Lleida van agrair l’acollida que els va brindar la població i el consistori en la seua primera actuació i van assenyalar que “Agramunt és la nostra casa”.

Les festes d’Agramunt van acollir ahir una jornada amb una desena d’activitats entre les quals hi va haver un espectacle dels Diables L’Espetec, un concert de Buhos i Fa1na, una audició de sardanes amb la Bellpuig Cobla, un torneig de 3x3 i un concurs de tir així com un espectacle de titelles amb Festuc Teatre. Avui continuarà el programa d’activitats amb la cultura popular com a principal protagonista amb l’exhibició dels balls del seguici festiu d’Agramunt.

També hi haurà un espectacle familiar a càrrec de Fadunito, audició de sardanes amb la Cobla Jovenívola de la localitat, futbol, concerts amb Saturno i Muntband i encesa de fanalets.

Cultura popular, música i espectacles a Borges

Un total de catorze colles geganteres, gralleres i de diables de les Borges Blanques i altres municipis catalans van tornar a sortir ahir en el marc de la festa major de la capital de les Garrigues, amb un espectacle adaptat a la pandèmia, amb els assistents asseguts per complir la normativa del Procicat.

A la nit estava previst un espectacle de foc estàtic. Així mateix, un dels actes més destacats de la jornada d’ahir van ser les Jornades Internacionals Folklòriques amb el grup internacional de l’Equador. També al matí es va dur a terme un campionat de tir al plat i una tirada de bitlles, a més de l’espectacle Asteroid.

El grup Zoo va ser el protagonista de la nit. Els actes continuaran avui amb una sessió de DJ en homenatge a Cosmin Ionescu, un jove de 19 anys que va morir el febrer passat després d’anys de lluita contra el càncer.

Actuació ahir dels Castellers de Lleida a Agramunt.

Actuació ahir dels Castellers de Lleida a Agramunt.LAIA PEDRÓS

tracking