SEGRE

Qui és la nova parella del bisbe de Solsona?

Imatge d’arxiu del bisbe de Solsona, Xavier Novell.

Imatge d’arxiu del bisbe de Solsona, Xavier Novell.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La notícia que Xavier Novell ha renunciat al seu càrrec de bisbe a la diòcesi de Solsona és, a hores d’ara, de sobres coneguda. Però poc s’ha parlat de Silvia Caballol Clemente, la dona amb què Novell conviuria ara a Manresa.

Caballol va nàixer a Suria fa 38 anys, és llicenciada en Psicologia i ha fet cursos en sexologia, ioga i religió, tant catòlica com islàmica. Mare de dos fills, va estar vivint al Marroc i actualment està separada o divorciada (segons les fonts) d’un ciutadà marroquí.

"Soc una lectora empedreïda de novel·la romàntica i eròtica. Em considero una persona creativa, que vol estimar i ser estimada". Així s’ha definit en una entrevista la mateixa Caballol, que també es descriu com "una persona que anhela viure la vida al màxim, buscant emocions i sensacions noves".

Així ho recull el portal Religió Digital, que defineix l’obra de Caballol comedito "novel·les d’un erotisme pujat". En té dos de publicades: Trilogía amnesia i El infierno en la lujuria de Gabriel, les dos editades per Edicions Lacre i no estan indicades per a menors de 18 anys. Des de l’editorial la defineixen com "una autora dinàmica i transgressora que s’ha fet un lloc a l’espinós|difícil món literari per posar del revés totes les nostres consideracions morals i ètiques".

Segons consta al web d’informació religiosa Germinans, la relació entre Novell i Silvia Caballol hauria començat fa almenys dos anys després d’haver-se conegut en ambients de la demonomania, àmbit en el qual es va introduir Novell el 2015 després d’haver assumit el ministeri d’exorcista titular de la diòcesi de Solsona. Segons l’esmentada pàgina religiosa, fa dos anys que Novell va ser advertit per sacerdots de la seua confiança que estava sotmès a una "acció satànica per part de la psicòloga".

Per això han sorgit veus en un sector del clergat català partidàries de practicar un exorcisme a Novell per deslliurar-lo de les grapes del diable. L’ambient és propici a aquest tipus de pràctiques atès que el mateix papa Bergoglio ha introduït en els seus discursos la qüestió de les influències satàniques i ha arribat a afirmar que "a les noves generacions se’ls ha intentat introduir la idea que el dimoni era un mite, una idea del mal, però el Diable existeix i hem de lluitar contra ell".

tracking