SEGRE

SALUT INVESTIGACIÓ

Alerta si se superen les 70 pulsacions de ritme cardíac

Si se supera les 70 hi ha més possibilitats de tenir una malaltia cardiovascular i morir || Estudi de l'Hospital del Mar

Imatge d’arxiu d’un metge amb un electrocardiograma.

Imatge d’arxiu d’un metge amb un electrocardiograma.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tenir més de 70 pulsacions per minut es relaciona amb un major risc de desenvolupar una malaltia cardiovascular i mort, segons un estudi liderat pel Grup d’investigació en Epidemiologia i Genètica Cardiovascular de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (Imim). El treball ha analitzat dades de 10.466 participants en l’estudi Registre Gironí del Cor (Regicor), la qual cosa ha permès identificar l’increment de les pulsacions com una forma per obtenir informació sobre el risc de desenvolupar aquestes patologies. Se’ls van mesurar les pulsacions després de cinc minuts de repòs i se’ls va fer un seguiment regular durant més de 10 anys per avaluar el seu estat de salut.

Del total, 1.398 van morir durant el període de l’estudi i 962 van presentar un problema de salut cardiovascular.El seguiment ha permès concloure que existeix una relació entre un major nombre de pulsacions i un increment del risc de desenvolupar malalties cardiovasculars i mortalitat. En concret, el treball situa en 70 pulsacions per minut el llindar a partir del qual creix aquesta possibilitat. Per sobre d’aquesta xifra augmenta un 30% per cada increment de 10 pulsacions per minut.A més, el treball ha comprovat que, de mitjana, les persones que tenen 80 batecs per minut en repòs tenen un 30% més de risc de morir en els propers deu anys comparat amb les persones que tenen 70 batecs per minut, segons el cap del Servei d’Angiologia i Cirurgia Vascular de l’Hospital del Mar i signant de l’estudi, Albert Clarà.

Per la seua part, l’investigador principal de l’estudi, Roberto Elosua, va advocar per “evitar el consum de substàncies estimulants i promoure la pràctica d’activitat física i de meditació”, com a activitats que poden ajudar a reduir el nombre de pulsacions.

tracking