SEGRE

Aquests són els beneficis de menjar castanyes

Les castanyes es consideren una fruita molt saludable

Amb aquest fred unes castanyes ben calentones entren molt bé

Amb aquest fred unes castanyes ben calentones entren molt béMarga Barros Lorda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tardor és sinònim de castanyes. Tot i que per la Castanyada és tradició menjar-les torrades a la paella, les podem consumir de moltes maneres: al forn, torrades a la paella, bullides o fins i tot com a ingredient d’un rostit. Aquesta fruita seca es considera molt saludable. Et descobrim els cinc beneficis que tenen les castanyes per a la teva salut.

1. Les castanyes són baixes en greixos

Exactament, les castanyes tenen només un 2,5 % de greixos i més d’un 50 % d’aigua. Això converteix aquesta fruita seca en una de les que menys calories tenen. Cent grams de castanyes contenen aproximadament 200 calories, molt per sota de les que trobem a les ametlles, que són unes 579 kcal, o les nous, 654 kcal. A més, tenen un gran poder saciant.

2. Ajuden al funcionament del cor

Les castanyes tenen un efecte cardioprotector, gràcies als greixos saludables i al seu contingut d’omega 3 i 6. Si pateixes hipertensió, has de saber que les castanyes són aptes per a tu perquè tenen poca quantitat de sodi i molta de potassi.

3. Ajuden al trànsit intestinal

La fibra és fonamental per prevenir l’estrenyiment i mantenir un bon trànsit intestinal. Les castanyes són unes aliades perfectes per aconseguir aquest objectiu. 100 grams d’aquesta fruita seca tenen 6,8 grams de fibra, pràcticament una quarta part del que necessita una dona al dia.

4. Tenen molt calci i fòsfor

Aquests són minerals que t’ajudaran a mantenir forts els ossos i dents. Per tant, aquesta fruita seca està especialment indicada per a persones grans i dones en edat de menopausa.

5. Es recomana menjar-les cuites

Si ets dels qui no poden menjar castanyes perquè et fan mal a l’estómac, t’interessarà saber que la forma de consumir-les afecta més del que penses. Les castanyes crues són riques en tanins, una substància que et pot provocar molèsties estomacals. Per evitar-les es recomana cuinar-les o abans d’ingerir-les, esperar de set a 10 dies un cop recollides. Així aconseguiràs que la fruita seca perdi una part dels tanins i el midó.

Ara és l'hora de gaudir menjat unes bones castanyes. 

tracking