SEGRE

Els cinc llocs de treball més oferts per les empreses el 2021

Els cinc llocs de treball més oferts per les empreses el 2021

Els cinc llocs de treball més oferts per les empreses el 2021

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A punt de donar per acabat l’any 2021, el portal gratuït d’ocupació Jobatus ha dut a terme una anàlisi per descobrir quines han estat les cinc ofertes d’ocupació més publicades en la seua pàgina web durant aquests mesos. Avui dia vivim en un món ple de canvis on cada vegada trobem més sectors digitalitzats, fet que s’ha vist incrementat en gran manera a causa de la pandèmia pel virus SARS-CoV-2.

En aquesta línia, no és sorprenent que les ofertes més publicades al web estiguin directament o indirectament relacionades amb el món de la informàtica. Per dur a terme aquesta investigació, Jobatus ha analitzat totes les ofertes de treball publicades per més de 27.000 empreses en el seu lloc web entre gener i octubre. En total, s’han tingut en compte 1.561.686 anuncis d’ocupació|ús.

Els resultats de l’informe confirmen que els perfils professionals que més han buscat les empreses entre el 01/01/2021 i el 31/10/2021 han estat els següents, ordenats de major a menor volum d’ofertes publicades:

1. Especialista en màrqueting digital. Amb el 36% de tots els llocs de treball publicats des de gener, “especialista en màrqueting digital” encapçala el rànquing de llocs de treball més demandats pels reclutadors. A més, s’ha registrat un augment del 78% a la publicació d’ofertes d’ocupació relacionades amb aquest sector en comparació amb l’any passat.

2. Programador informàtic. Es tracta d’una professió molt demandada, amb un 25% del volum total d’ofertes, especialment en els últims dos mesos. L’informe subratlla que les empreses busquen programadors i desenvolupadors web que dominin diferents llenguatges informàtics, valorant també altres requisits com l’ús de l’anglès, ja que moltes d'aquestes treballen en entorns internacionals.

3. Comercial. La professió de comercial sempre ha estat molt demandada per empreses i organitzacions. Avui dia, a més, l’increment de start-ups ha fet que augmentin les sol·licituds de perfils comercials en l’àmbit laboral. En aquest cas, representa el 18% dels llocs de treball més publicats.

4. Agent immobiliari. Amb una representació del 15% del volum total d’ofertes publicades, trobem la figura d’agent immobiliari com a quart professional més demandat. Seguint l’anàlisi mensual, el creixement de la seua demanda va despuntar fonamentalment en els primers 6 mesos de l’any, en gran manera com a conseqüència de les restriccions de mobilitat aprovades pel Govern davant el coronavirus –i fonamentalment, del confinament.

5. Científic de dades o data scientist. En últim lloc|parada, es troba una de les professions més prometedores de l’actualitat, que representa ja el 6% de les ofertes publicades. Tanmateix, i encara que ara mateix tanqui el rànquing, són moltes les raons que fan pensar que potser el 2022 sigui aquest perfil professional qui lideri les estadístiques; entre elles, un elevadíssim creixement en tan sols els últims quatre mesos.

tracking