SEGRE

TECNOLOGIA SEGURETAT

Detecten una mitjana de 1.400 atacs cibernètics diaris a empreses lleidatanes, la majoria pimes

La lleidatana Midgard IT ha detectat una mitjana de 1.400 atacs cibernètics diaris entre els seus clients, la majoria pimes || Desenvolupen un tallafoc per evitar el segrest de dades

Foto de l’equip de l’empresa tecnològica de Lleida Midgard IT.

Foto de l’equip de l’empresa tecnològica de Lleida Midgard IT.M.I.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els segrestos de software i el robatori de dades suposen un gran risc tant per a empreses com per a particulars i aquests atacs s’han disparat en els últims mesos. Mostra d’això és que l’empresa tecnològica lleidatana Midgard IT ha detectat una mitjana de 1.400 intents d’atacs cibernètics diaris entre els seus clients, la gran majoria pimes. I és que, segons explica el gerent, Xavier Loscos, els atacs als sistemes informàtics s’han multiplicat i són cada més sofisticats, fins al punt que “s’han registrat casos en els quals els delinqüents intercepten correus electrònics i en modifiquen el contingut, com un número de compte bancari o una adreça d’enviament.”

La companyia, que ja va crear el software Com·On SmartOffice per blindar les telecomunicacions de tota mena d’empreses durant el teletreball, ha desenvolupat ara un nou tallafoc per evitar el segrest de dades. “Els tallafocs i els antivirus són imprescindibles per evitar el segrest o l’encriptació de dades”, explica Loscos, que apunta que “amb un adequat sistema de seguretat informàtica, en el dia d’avui els hackers ho tenen molt difícil per accedir a una empresa, per això intenten aprofitar-se de la innocència de l’usuari amb correus i SMS que suplanten la identitat d’empreses conegudes com pot ser una entitat bancària o una firma de missatgeria. Algunes pàgines webs pernicioses tenen fins i tot certificat digital, perquè l’engany passi desapercebut”.

Aquest assessor tecnològic assegura que fins i tot s’han detectat casos en els quals els ciberdelinqüents falsegen els codis QR que mostren les cartes dels restaurants per robar dades personals de la víctima. En cas de rebre un correu electrònic sospitós, abans d’entrar en qualsevol enllaç, Loscos recomana trucar a l’empresa remitent (a través del número oficial d’atenció al client) per comprovar que es tracta d’un missatge lícit. El mateix passa amb els SMS, que “no han d’obrir-se abans de contactar amb el remitent”.

En aquesta línia, el gerent de Midgard IT destaca que “actualment la qüestió no és si una empresa serà o no víctima d’un ciberatac, sinó quan passarà. Per això és tan important tenir el sistema correctament protegit”.

tracking