SEGRE

OCUPACIÓ JOVENTUT

Més emprenedors joves a Lleida

La Paeria, a través del programa 'Fem Coop!', ha impulsat la creació de tres noves cooperatives || La segona edició del programa començarà el 21 d'abril, amb nou sessions formatives

La presentació de la segona edició del programa ‘Fem Coop!’, ahir a LleidaJove La Palma.

La presentació de la segona edició del programa ‘Fem Coop!’, ahir a LleidaJove La Palma.PAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria ha impulsat la creació de tres noves cooperatives liderades per joves emprenedors de la capital del Segrià. Es tracta de La Maleta Creativa, Pontelana i La Mangrana, que ara comencen a caminar gràcies a Fem Coop!, un projecte de la regidoria de Joventut que es va estrenar l’any passat amb l’objectiu d’impulsar l’emprenedoria i l’autoocupació dels joves mitjançant la creació de cooperatives que fomentin valors de justícia social, consum responsable i sostenibilitat. La segona edició del programa començarà el 21 d’abril amb sessions formatives que es realitzaran cada dijous de 18 a 21 hores (fins al 16 de juny) al centre LleidaJove La Palma.

Així ho va avançar ahir el regidor Ignasi Amor, que va presentar aquesta nova convocatòria amb Marc Brugulat, de Ponent Coopera. Després de destacar l’èxit de l’edició de l’any passat, en la qual van participar trenta persones que van iniciar dotze idees de projectes, Amor va destacar que Fem Coop! “és una iniciativa pionera a la nostra ciutat molt necessària per lluitar contra l’atur juvenil i donar oportunitats reals de treball per a aquest col·lectiu, perquè puguin tenir un futur millor i retenir talent”. Amb trenta places disponibles, el programa estarà dirigit a joves d’entre divuit i trenta-cinc anys que vulguin aprofundir sobre els valors del cooperativisme, com funciona i com es construeix una cooperativa, a més d’aprendre a redactar un pla d’empresa realista que doni respostes a les necessitats de la ciutat de Lleida.

Per fer realitat aquests nous projectes, la regidoria destinarà 15.000 euros del pressupost del 2022 per cedir-los en forma d’ajuts a cooperatives que han iniciat l’activitat econòmica a partir de l’1 de gener del 2021. Per tant, es podran beneficiar d’aquests ajuts tant els joves que han participat en el curs formatiu com cooperatives ja creades. A més d’impulsar la creació de La Maleta Creativa, Pontelana i La Mangrana, l’edició de l’any passat de Fem Coop! va facilitar la consolidació de la cooperativa Obrint Portes, dedicada a la rehabilitació d’habitatges en desús perquè persones en situació de vulnerabilitat tinguin una llar. Aquesta cooperativa ja genera dos llocs de treball.

tracking