SEGRE

Aquests són els fabricants que hi ha darrere de les marques blanques més famoses

Un supermercat.

Un supermercat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En temps d’inflació i estalvi, les marques blanques cobren protagonisme. Alguns compradors les menyspreen sense saber que la seua fabricació va a càrrec de firmes ben conegudes i de solvència contrastada.

Una de les marques blanques més conegudes és Hacendado de Mercadona que, avui dia, ostenta el primer lloc en quota de mercat dels supermercats. Darrere d’Hisendat hi ha una llarguíssima llista d’empreses fabricants. Segons revela La Información, les galetes, el pa de motllo, els cereals, així com alguns snacks o aperitius d’Hacendado provenen del fabricant castellanolleonès Cerealto Siro, l’especialitat del qual eren les galetes i ha acabat fent una gran quantitat de productes per a Mercadona. Té la seu principal a Palència, però compta amb fàbriques a Madrid, Portugal, Itàlia, els Estats Units, etc.

Les pizzes congelades d'Hacendado i altres productes precuinats corren a càrrec de Casa Tarradellas que, a més de la seua pròpia producció, es dedica també a fer productes per a la marca blanca de Mercadona. Una altra de les més conegudes és, sens dubte, Entrepinares, la companyia encarregada de fer els formatges i altres lactis para Mercadona, i que ha rebut en múltiples ocasions premis per la seua qualitat.

Deixant de banda l’alimentació, els productes de neteja de la marca Bosque verde els proporciona SPB Global, el lloc de fabricació del qual és a Xest (València). Per la seua part, darrere de la marca de cosmètics de Deliplus hi ha Laboratoris Maverick.

Carrefour és el segon supermercat per quota de mercat, darrere només de Mercadona. Els seus productes provenen de diferents fàbriques: les galetes Carrefour estan fabricades per Cuétara, l’empresa líder en galetes, xocolates i dolços. Treballa, a més, amb importants marques com Tosta Rica, Napolitanes, Tastets, Avenacol, Fibralia, etc.

Per la seua part, les cerveses Carrefour són del grup Damm, amb seu a Barcelona i que, a més, té també les seues pròpies begudes al supermercat. D'altra banda, els productes de la marca blanca de llet a Carrefour depenen de la zona. El seu fabricant és el grup Lactalis Puleva i Iberleche, d’origen francès, que s’encarrega de Central Lechera Asturiana Llet Celta. O les patates de marca Carrefour que arriben d’Àlaba de la companyia Udapa.

Lidl ha estat un altre dels supermercats que en els últims anys ha anat guanyant cada vegada més quota de mercat a l’Estat. Part del seu èxit rau també, igual que els anteriors, en el seu catàleg de marques blanques que fan la cistella de la compra més assequible per al consumidor. La marca blanca per als iogurts, formatges o llet de Lidl és Milbona. La seua fabricació va a càrrec de diferents companyies: per exemple, els iogurts venen del Grup Propper alemany, mentre que la llet arriba de ramaderies gallegues. La tomata fregida de Lidl és de la marca blanca Frehsona. El seu fabricant és de sobres conegut: Hèlios, una de les companyies líders de melmelada, cremes, tomates i mel, natural de Valladolid.

Tots els productes de xarcuteria de Lidl (pernil, llonganissa, gall dindi, bacon...) porten la marca de Realvalle. El fabricant d’aquests productes és l’empresa establerta a Girona Noel Alimentaria SAU. D’altra banda, les cerveses marca blanca de Lidl són d'Argus, que té a més una àmplia varietat. Igual que les de Dia, darrere d’Argus hi ha Font Salem, encarregada de fabricar cerveses i aigua a Espanya i Portugal.

tracking