SEGRE

CINE L?ENDEMÀ

Carla Simón ja treballa en un nou projecte sobre identitat personal, 'Romeria'

Després del triomf d''Alcarràs' a la Llotja, la directora ja treballa en un nou projecte sobre identitat personal, 'Romeria' || Èxit d'audiència de Lleida TV de l'especial en directe sobre la preestrena

Alguns comerços d’Alcarràs s’han engalanat per a l’estrena de la pel·lícula demà divendres.

Alguns comerços d’Alcarràs s’han engalanat per a l’estrena de la pel·lícula demà divendres.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot just unes hores després de la multitudinària preestrena oficial d’Alcarràs a la Llotja de Lleida i a les portes de l’estrena comercial de la pel·lícula en cines, demà divendres, Carla Simón (Barcelona, 1986) va revelar ahir que el seu pròxim llargmetratge ja té nom, Romeria, i un guió que va poder avançar gràcies al retard d’un any per la pandèmia del seu últim rodatge. “És una reflexió sobre la importància de la memòria familiar, per a mi és una cosa que dibuixa la nostra identitat, vull continuar amb això i veure si rodem l’any que ve o el següent”, va explicar. Simón va incidir que amb Alcarràs ha volgut posar la seua mirada en la crisi del món agrari.

“El model d’agricultura familiar, que ve de la prehistòria, és cada vegada menys sostenible i és un problema perquè quan has de deixar la terra en herència als teus fills la cuides d’una manera, però quan ets empresa l’explotes i és molt diferent”, va comentar. “És molt difícil tenir un negoci familiar així, depèn del preu que marquen les grans empreses i hi ha anys en què els surt més barat deixar que es podreixi la fruita a l’arbre que collir-la, o si hi ha una gelada els surt més a compte perquè els paga l’assegurança”, va lamentar sobre una història molt personal, que beu en part dels seus records d’infància, com a la seua òpera prima Estiu 1993. D’altra banda, l’especial de Lleida TV Connecta Lleida Pirineus Alcarràs, presentat per Mariví Chacón i Judit Montoy, va ser dimarts el programa més seguit del dia de la cadena, multiplicant per 5 el nombre d’espectadors habituals. La retransmissió va poder seguir-se també en streaming a través de segre.com amb un consum de més de 6.000 connexions durant tot el programa.

“És la millor campanya publicitària possible”

L’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés, reconeixia ahir que seguia en un núvol després de la bona acollida de la preestrena del film de Carla Simón. “Estem tots molt contents, la pel·lícula reflecteix l’ADN de les comarques de Lleida i aborda totes les problemàtiques a què s’enfronta l’agricultura.” Per a Janés, “malgrat que Alcarràs parteixi d’un tema molt local, Carla Simón l’ha convertit en universal”, per la qual cosa no dubta a afirmar que és “la millor campanya publicitària amb la qual podíem somiar”. Demà arribarà als cines i l’expectació és màxima. “Les entrades de la primera sessió es van esgotar de seguida. Hi ha moltes ganes de veure-la”, explica l’alcalde.

N’hi ha prou amb passejar pel centre de la població per constatar la febre per la pel·lícula. “S’han engalanat els aparadors amb motius relacionats amb el film i fins i tot es rep els clients amb una catifa roja”, explica. “Coincidint amb la campanya de la floració ja ens vam adonar que la pel·lícula suposarà un abans i un després, perquè esperàvem unes vuitanta o noranta persones i es van inscriure més de mil. Això ens obliga a reinventar-nos.” De moment, “en tres o quatre mesos” es farà efectiu el nomenament de filla il·lustre de la població a Carla Simón, que també donarà nom a una plaça. “L’hi vaig dir en directe en la tertúlia de RAC1 i es va posar blanca, no s’ho esperava, però crec que li va fer molta il·lusió”.

Publicaran el 16 de juny el llibre sobre la pel·lícula

La Magrana publicarà el 16 de juny el llibre Alcarràs. Una història sobre la terra, la pagesia i la família, de Carla Simón i el coguionista del film, el lleidatà Arnau Vilaró, de Bellvís. L’obra inclourà el guió i narrarà la concepció de la pel·lícula, com va ser pensada, definida i explicada per la seua creadora, la cineasta Carla Simón.

tracking