SEGRE

SALUT

L'OMS alerta dels creixents brots de grip aviària en mamífers

La malaltia continua sent poc habitual en humans, "però no podem assumir que sempre sigui així", ha recalcat el director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus

Galls dindis infectats a Nova Zelanda.

Galls dindis infectats a Nova Zelanda.EFE/EPA/MADS CLAUS RASMUSSEN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En les últimes setmanes s’han multiplicat els brots de grip aviària, causada pel virus H5N1, en mamífers com visons, llúdries, guineus i lleons marins, un fenomen preocupant que "s'ha de vigilar", ha advertit avui l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

La malaltia, que en algunes ocasions en les últimes dècades ha arribat a afectar a humans, amb diversos casos mortals, continua sent poc habitual en la nostra espècie, "però no podem assumir que sempre sigui així i hem de preparar-nos per a qualsevol canvi de situació", ha recalcat el director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

La malaltia, que es va detectar per primera vegada el 1996, s’ha expandit àmpliament entre aus, tant lliures com en captivitat, i actualment l’OMS continua treballant amb els seus socis per seguir l’evolució del virus, estudiant especialment els casos en altres animals i éssers humans, ha destacat Tedros en roda de premsa. El màxim responsable de l’OMS ha aconsellat no tocar o recollir animals salvatges morts o amb signes d’estar malalts i, en lloc d’això, reportar la seua presència a autoritats locals. A més, ha recomanat "enfortir els entorns en els que interactuen humans amb animals, tant domèstics com salvatges".

tracking