SEGRE

FESTES TRES TOMBS

Anglesola es bolca per commemorar quatre dècades dels Tres Tombs

Avui els mossos encapçalaran la desfilada, en la qual es veuran 40 carruatges i unes 50 cavalleries

Josep Arrufat, de Rocafort de Vallbona, posa amb els seus cavalls ahir a Anglesola.

Josep Arrufat, de Rocafort de Vallbona, posa amb els seus cavalls ahir a Anglesola.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les cavalleries van tornar a prendre ahir els carrers d’Anglesola al costat de l’Espai del Carro, que va oferir la Fira de Cavalls i Mules en el marc de la 40 edició dels Tres Tombs. En l’acte van participar una dotzena de cavalleries procedents d’Ivars, Castellserà, Linyola i Rocafort de Vallbona. Josep Arrufat, d’aquesta última població, va comentar que assistir a aquesta fira té avui poc interès comercial, “ho fem per afició, per la passió que sentim per aquesta festa i pels animals”.

Arrufat té una dotzena de cavalleries que avui desfilaran en els Tres Tombs. Per la seua part Joan i Josep Pubill, dos veïns d’Anglesola d’ètnia gitana el pare dels quals ja era tractant de cavalleries ajudaven ahir al muntatge. Comenten que “ara la festa es manté pel sentiment que tenim pel que feien els nostres avantpassats.

És una tradició que portem a la sang”. Després de la fira, els ramaders van celebrar un dinar a l’Espai del Carro, on els alumnes de la Llar d’Infants Sant Pau van exposar amb dibuixos la seua manera de veure la festa d’Anglesola. A la tarda es va realitzar una mostra de llaurada amb mula en una finca de la població.El president de l’associació de Sant Antoni Abat, Francesc Vidal, va manifestar que “Anglesola i la comarca volen deixar enrere l’aturada de la pandèmia i s’han bolcat a reviure la tradició dels Tres Tombs’, que aquest any celebren els seus 40 anys.

Vidal va manifestar també que mantenir una festa com els Tres Tombs és avui complicat pels permisos, burocràcia i serveis veterinaris que requereix. “Per sort, com que som aficionats, tothom ens allarga la mà per fer-ho més fàcil”.

Homenatge als impulsors dels Tres Tombs

En el pregó de commemoració dels 40 anys es va recordar de forma emotiva els que han estat presidents de l’entitat: Ramon Valls, Domingo Macià, Josep Fabregat i Joan Valentines. En la lectura del pregó va intervenir també un descendent de Ramon Martí, que també va ser un dels impulsors de la celebració

Josep Arrufat, de Rocafort de Vallbona, posa amb els seus cavalls ahir a Anglesola.

Josep Arrufat, de Rocafort de Vallbona, posa amb els seus cavalls ahir a Anglesola.X.S.

tracking