SEGRE

FIRES LLEURE

Arranca el Festival del Joc

La Seu d'Urgell inicia les activitats de la setena edició del certamen || La consellera de Cultura assenyala que la capital de l'Alt Urgell és un “referent”

Els nens van ser els encarregats d’estrenar el festival a la capital de l’Alt Urgell.

Els nens van ser els encarregats d’estrenar el festival a la capital de l’Alt Urgell.QUCUT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Famílies senceres van estrenar ahir a la tarda el Festival del Joc del Pirineu de la Seu, que aquest any arriba a la setena edició i que va obrir portes durant la tarda amb tres de les sis ludoteques preparades per a l’ocasió. Ahir ja eren operatives la ludoteca familiar, a la sala de Sant Domènec, i que ja va ser un èxit. També la infantil i de primers jocs, al centre cívic El Passeig, i les ludoteques avançades, a les sales de la Cuina i Immaculada.

Avui obriran portes des del matí les tres ludoteques restants. D’una banda la de jocs de grans dimensions exterior, a la plaça Soldevila; i d’altra banda les de jocs tradicionals i la d’iniciació de jocs de rol, ambdós al Cetap-Les Monges. L’esdeveniment va obrir portes ahir amb la celebració de l’acte inaugural a càrrec de la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, que va destacar que la Seu “és una ciutat fonamental en el dinamisme socioeconòmic i cultural de tot el Pirineu”.

Va afegir que la ciutat s’està convertint en “un referent de ciutat de joc de taula” i va concloure el seu discurs afirmant que “el joc és cultura”. L’alcalde, Francesc Viaplana, va recordar que el certamen és l’únic d’aquestes característiques al Pirineu i a Lleida i va afegir que el joc “permet disfrutar, evadir-nos del dia a dia i socialitzar-se”.

La jornada inaugural, a la sala de plens de l’ajuntament de la capital de l’Alt Urgell, va incloure també l’entrega del guardó Amic del Joc 2023, que aquest any ha recaigut en Oriol Comas, autor català del món del joc de taula amb diverses publicacions sobre la història d’aquesta iniciativa.

Comas ha estat també el director de la fira Jugar per Jugar de Granollers durant més d’una dècada i fins al 2021 va ser el comissari del Festival Dau de Barcelona.

Activitats ahir a la ludoteca familiar instal·lada a la sala de Sant Domènec.

Activitats ahir a la ludoteca familiar instal·lada a la sala de Sant Domènec.C. SANS

Activitats ahir a la ludoteca familiar instal·lada a la sala de Sant Domènec.

Activitats ahir a la ludoteca familiar instal·lada a la sala de Sant Domènec.C. SANS

tracking