SEGRE

FESTES TRADICIONS

La pagesia ret homenatge a Sant Isidre

Cervera i Bellpuig van celebrar ahir al migdia desfilades de tractors, en què la sequera va estar present || Aeall-Asaja va organitzar a Lleida una missa en honor al patró de l'agricultura

Prop de 50 tractors van recórrer ahir al migdia els carrers del centre històric de Cervera.

Prop de 50 tractors van recórrer ahir al migdia els carrers del centre històric de Cervera.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cervera i Bellpuig van celebrar aquest dilluns la festivitat en honor a Sant Isidre, patró dels pagesos. Un total de 47 agricultors es van traslladar fins a la capital de la Segarra amb els tractors per participar en la tradicional desfilada pels carrers del centre històric. Prèviament, es va organitzar un esmorzar popular i es va celebrar al temple gòtic de Santa Maria una missa dedicada als agricultors.

Va presidir la comitiva de tractors un Forson dels anys 60, precursor dels Ebro, propietat de Josep M. Codina de les Oluges. També hi van desfilar dos carretes de Xavier Joan i de Miquel Collado, engalanades aquest any amb la temàtica de la sequera.

Els tractors van iniciar el recorregut des de l’avinguda Duran i Sanpere fins al Gran Teatre i la Universitat, i van finalitzar l’itinerari al pavelló polivalent amb un àpat popular. La celebració de Sant Isidre va donar inici a les activitats de la Fira del Pa i el Cereal, que durant tota la setmana oferirà una vintena d’activitats.Per la seua part, Bellpuig va celebrar ahir amb bona acollida els tradicionals Tres Tombs, que van reunir una trentena de tractors. Com és habitual, la jornada va començar amb una missa a l’església de Sant Nicolau amb la benedicció dels fruits i de les coques.

Seguidament, els tractors van recórrer els carrers Homenatge a la Vellesa, Sant Josep, l’avinguda Catalunya, Pompeu Fabra, avinguda Urgell, places Ramon Folch, Ramon Bertran i Sant Roc. Van ser beneïts pel rector Abel Trulls, mentre que l’alcalde, Jordi Estiarte, i la regidora d’Agricultura, Inés Granollers, van entregar un obsequi als participants.També a Lleida, Aeall-Asaja va organitzar ahir al matí una missa en honor al seu patró a l’església de Sant Isidre de la partida de Gualda, presidida pel bisbe Salvador Giménez.

tracking