SEGRE

GUIA

Arranca un Aplec per a la història

Lo Caragolasso va obrir la gran festa gastronòmica de la ciutat amb milers de persones reunides a la Glorieta dels Camps Elisis || Bojan Krkic i la colla Trinxada van encendre el txupinazo

Milers de persones es van citar ahir a la Glorieta dels Camps Elisis per celebrar l’inici de l’Aplec del Caragol amb l’esclat de Lo Caragolasso.

Milers de persones es van citar ahir a la Glorieta dels Camps Elisis per celebrar l’inici de l’Aplec del Caragol amb l’esclat de Lo Caragolasso.AMADO FORROLLA

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Més de 14.000 penyistes i 115 colles participen en aquesta edició de l’Aplec del Caragol de Lleida, una xifra rècord que ahir a la tarda ja es va deixar notar a la zona de la Glorieta dels Camps Elisis, on es va celebrar la sisena edició de Lo Caragolasso, un txupinazo a la lleidatana que marca l’inici de la festa gastronòmica i que va fer esclatar de joia els milers de persones que van acudir preparades per disfrutar durant tres dies de la festa.

Una vegada més, l’acte d’inauguració va estar conduït pel Sr. Postu, que va animar els collistes a disfrutar de la festa i va aprofitar l’ocasió per conscienciar sobre l’ús de l’aigua “només per beure” atesa la sequera que està patint el territori. Després dels càntics dels penyistes, va sortir a l’escenari el convidat d’honor, el futbolista Bojan Krkic, que va dir tenir moltes ganes de ser a l’Aplec després de la decepció de no poder jugar el partit entre Catalunya i la selecció de Mali.

Seguidament, el grup Valdivia & The Boo Band va interpretar el Garrotín de l’Aplec per deixar tot el protagonisme al traspàs del guardó de Penyista d’Honor, que va passar de la penya Resbalón a la Trinxada, que ho va celebrar amb tota una posada en escena que va omplir de fum groc i negre (els colors de la colla) la zona de la Glorieta.  La primera nit de l’Aplec va començar posteriorment amb un sopar al recinte de cada penya.

Avui, abans del dinar de germanor en el qual els caragols i la carn a la brasa presidiran les taules, tindrà lloc la tradicional ofrena floral davant de l’estàtua del fundador de la festa, Manolo Calpe.

Bojan Krkic va col·locar la xapa de Penya d'Honor a la Trinxada.

Bojan Krkic va col·locar la xapa de Penya d'Honor a la Trinxada.AMADO FORROLLA

Una de les colles preparant el sopar d'ahir de l'Aplec

Una de les colles preparant el sopar d'ahir de l'AplecAMADO FORROLLA

tracking