HOQUEI SOBRE PATINS

L’ICG Lleida torna a Europa

L’equip llistat guanya a Vilafranca per 2-4 i s’assegura matemàticament una plaça per jugar la pròxima Copa CERS

L’ICG Lleida torna a EuropaLleida Llista

L’ICG Software Lleida tornarà a Europa la pròxima temporada després de guanyar ahir en la pista del Vilafranca per 2-4 i assegurar-se matemàticament la novena posició de l’OK Lliga, l’última que dóna dret a jugar la Copa CERS. El club llistat, que ara fa un any aconseguia una dramàtica permanència en l’última jornada, ha donat un tomb a la situació aconseguint un dels dos grans objectius que s’havia marcat aquesta temporada. El primer, la Copa, es va esfumar pels pèls, però ha fallat en el segon i tornarà a competir a Europa per tercera vegada en la seva història, després de fer-ho en 2002-03 y 2013-14.

Després de la derrota de dissabte de l’Alcoi, l’equip d’Albert Folguera tenia dos ‘match ball ’per classificar-se per a la Copa CERS, però va treure el seu bitllet europeu a la primera de canvi. El partit va començar amb el quadre barceloní portant la iniciativa i l’ICG ben posicionat en defensa i buscant el contraatac, una arma que ahir va ser letal. Els locals, als quals només els valia guanyar per arribar amb opcions de salvació a l’última jornada, van tenir una primera ocasió al primer minut de joc, però el tret de Rubén Fernández el va aturar Lluís Tomàs, que ahir va ser una muralla. La rèplica va arribar tres minuts després en una contra portada pel seu germà Andreu, que es va aprofitar d’un error defensiu per plantar-se sol davant d’Arellano, encara que va creuar massa la bola una vegada superat al porter.

Va ser la millor ocasió d’un ICG que va jugar a veure-les vindre i, en ocasions, mancat de tensió. El Vilafranca no va desistir en el seu afany i va disparar des de totes les posicions possibles, però es va trobar sempre amb un Lluís Tomàs ben posicionat. L’entrada de Borja López i Dario Giménez, que van començar el partit a la banqueta, va semblar donar més estabilitat al joc de l’ICG, que superat l’equador de la primera meitat va aconseguir batre Arellano. Va ser en una magistral jugada personal de Cañellas, que va cedir a Andreu Tomàs perquè el pallarès, situat al segon pal, empenyés la bola per fer pujar el 0-1.

El gol va deixar un tant tocat al Vilafranca, que va poder haver encaixat el segon en dues accions d’Andreu gairebé consecutives que va desbaratar Arellano. A l’altra porteria, el seu germà Lluís continuava mantenint la seua porteria a zero amb grans parades. En els minuts finals, la pressió barcelonina va donar els seus fruits i Vázquez va restablir la igualada (1-1) faltant 35 segons. Encara va tenir temps Dario Giménez de forçar una falta directa que el mateix no va aconseguir transformar.

En la segona part, l’ICG va sortir decidit a sentenciar la seua classificació i Rodero, després d’una gran jugada de Trilla, tornava a posar per davant als llistats. Andreu Tomàs, l’home del partit juntament amb el seu germà, va poder sentenciar però es va topar amb Arellano, al que poc després batria des del punt de penal situant un clar 1-3. A partir d’allà, l’ICG va jugar a controlar la bola i armar el contraatac. En un d’ells, Cañellas va tenir la sentència, però del possible 1-4 es va passar al 2-3 en una jugada de fortuna de Vázquez, que es va aprofitar d’un rebuig de Lluís Tomàs.

Els llistats no van notar el cop i Andreu Tomàs, després que Dario errés una falta directa, va tornar a posar dos gols de marge en una jugada personal (2-4). El Vilafranca va jugar llavors a la desesperada i va cometre un altre penal, que aquesta vegada no va aconseguir marcar el pallarès. La tensió va anar creixent i es van entrar en els últims tres minuts en què hi va haver de tot menys joc, que va estar diversos minuts aturat per diverses exclusions i l’expulsió del capità local Galán per protestar. No hi va haver temps per a més i l’ICG va segellar la seua classificació europea i condemnant el Vilafranca al descens de categoria.