SEGRE
Talent jove

Talent joveGABRIEL JOVÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En el poc temps lliure que em queda, quan puc sortir de la cuina on treballo cada dia, m’adono que cada vegada hi ha gent més jove obrint restaurants arreu del país. Cuiners que fugen de propostes molt rígides –i a vegades massa costoses i poc comprensibles per a la majoria dels paladars– i busquen la personalitat i l’oferta pròpia fruit dels seus camins en altres llocs del món. Cada cop més, els nous restaurants s’allunyen dels cànons estètics més formals i s’apropen més a un prêt-à-porter que connecta amb tota mena de persones. Per això es converteixen en un èxit rotund.

Cuina ben feta, amb elaboracions molt controlades. Cada cop hi ha més tecnificació i més coneixement i es treballa en un entorn amable i distès, lluny de la tirania de les tovalles de fil, les copes exclusives i les coberteries de metalls nobles.

Les cuines controlades per talent jove, i les sales comandades per un personal qualificat de la mateixa edat, fan que gaudeixis d’una nova experiència gastronòmica que defuig la formalitat, els locals que encara beuen de la comprensió del món gastronòmic com un luxe. Sense complexos, s’apropen a públics més heterogenis que potser no haurien entrat mai a un local de restauració més exclusiu pel simple fet de la posada en escena. Locals petits, acollidors, amb una espècie d’ambient creat a mode i semblança del lema “Fes-t’ho tu mateix”. Locals decorats amb gràcia, divertits, amb l’única sensació possible de ser al menjador d’una casa particular. Un ambient relaxat, com si fossis a casa amb uns amics i et cuinessin el seu millor repertori. De fet, són molts els restauradors d’elit que han obert germans petits dels seus locals de renom per tal d’ampliar el ventall de possibilitats i poder gaudir d’una oferta més gamberra. També val a dir que en aquests casos està molt estudiada. El savoir-faire de molts millennials que han sortit a menjar-se el món farà que l’alta gastronomia arribi a tothom en els propers anys. Aleshores podrem dir que la cuina ben feta, amb tots els elements que se li suposen avui, és una tònica general en molts locals d’arreu de Catalunya.

Això ens pot fer estar contents, perquè el valor de la cultura gastronòmica del nostre país és enorme i les ganes de les noves fornades de cuiners i cuineres –i de cambrers i cambreres, no els oblidem– són gegants. Això és un valor que afegirà molt més win-win a la nostra cultura d’evolució constant i aprenentatge. O sigui que, vinga, atreviu-vos a descobrir aquests locals comandats per gent jove amb molta empenta i dels quals de segur sentirem a parlar en les properes edicions de les guies Michelin o Repsol.

Talent jove

Talent joveGABRIEL JOVÉ

tracking