SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un dels pobles enològicament importants, a l’altura de Vilafranca del Penedès, Peralada, Falset, Gandesa o Alella, entre molts d’altres que no em voldria deixar, és Verdú. La història d’aquesta vila, situada a pocs quilòmetres al sud de Tàrrega, a l’Urgell, té color de vi des de temps remots. Encara que no sigui oficial, Verdú podríem dir que és la capital de la subzona del riu Corb, de la Denominació d’Origen Costers del Segre. Entre la desena de cellers que hi ha a la comarca, val a destacar el Mas de Móra, creat l’any 2008 a Verdú. La Marianne, el Daniel, el Quim i el Xavier en són els fundadors i treballen per donar a conèixer internacionalment els productes elaborats en aquesta zona de l’interior de Catalunya. Un dels seus pilars de negoci principals és, precisament, l’exportació. En l’actualitat, compten amb la inestimable ajuda de la Judith Sogas, una de les enòlogues que més fort està trepitjant dins d’aquest territori vitivinícola. Els raïms amb els quals treballen per fer els vins són macabeu, sauvignon blanc i parellada per al vi blanc, i ull de llebre, cabernet sauvignon i syrah per al negre. El blanc és un vi de color groc daurat. Els raïms utilitzats que acabem d’esmentar fan que trobem en nas una diversitat d’aromes de fruites blanques (com ara la poma, la pera i la nectarina), així com de flors (gessamí i flors blanques), passant també per les herbes aromàtiques (sobretot, espígol i sàlvia). En boca, té una entrada tensa, és àgil i ens refresca aportant totes les notes olfactives en el paladar.

El Mas de Móra’13 , fruit del cupatge de l’ull de llebre i el cabernet sauvignon, és un vi amb molt de volum, textura i estructura. De color cirera madura, intens amb aromes que ens recorden les fruites vermelles. En boca, té una entrada suau, reverent, amb un bon registre i, sobretot, textura. Però, a la vegada, aquest negre de Verdú ens refresca i ens deixa perdurant el seu gust en boca força estona. Cal remarcar que aquest Mas de Móra’13, com és habitual en aquest celler, és un vi d’elaboració artesanal amb un premsat clàssic.

FITXA TÈCNICA - Celler: Mas de Móra - Zona: DO Costers del Segre, subzona Riu Corb - Varietats: Ull de llebre, cabernet i syrah - Tipus de vi: Negre - Grau: 12% - Preu: 8€

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking