SEGRE

URBANISME RESTAURACIÓ

Reobren el camí de ronda de les muralles de la Seu

La Paeria, un cop reparats alguns trams amb risc de despreniment || Anuncia un pla per a les fortificacions del Turó i Gardeny

L’alcalde de Lleida i el de Xàtiva (al centre al costat de Ros), visitant el camí de ronda de la Seu.

L’alcalde de Lleida i el de Xàtiva (al centre al costat de Ros), visitant el camí de ronda de la Seu.HERMÍNIA SIRVENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament ha reobert el camí de ronda de la Seu Vella, que envolta les muralles del turó, després d’haver acabat les reparacions dels trams de la fortificació en risc de despreniment. La millora ha suposat una inversió de 100.000 euros i s’ha actuat en el tram de la muralla de la Llengua de Serp, la Punta del Diamant i la zona del camí al costat del baluard Louvigny, a la cara nord del Turó.

L’alcalde, Àngel Ros, va visitar el tram reobert acompanyat de l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, que estava de visita institucional. Ros també va anunciar que a part de la reobertura del camí està previst fer un pla de muralles que inclou tot el Turó de la Seu Vella i el de Gardeny.

En un altre ordre de qüestions, Ros va indicar que espera que la intervenció de la Generalitat, que afecta les actuacions previstes a la Seu Vella, pugui resoldre’s aviat per poder abordar-les, el projecte preveu una inversió global 1.500.000 euros, dels quals la Generalitat havia d’aportar 1,1 milions i l’Estat, els 400.000 euros restants.

“Amb aquest pressupost està previst executar les obres de restauració de la Porta dels Apòstols, la coberta del claustre i la segona fase de millora de l’interior del campanar,” va manifestar Ros.

L’estrena del recinte del Call es retarda fins a principis d’any Les obres de restauració del Call estan durant més del que es preveia i l’ajuntament contempla obrir l’espai al públic a començaments d’any, després de les festes nadalenques. El tinent d’alcalde d’Urbanisme de la Paeria, Fèlix Larrosa, va justificar aquest retard per la demolició de l’edifici que el consistori va adquirir recentment. “Una vegada el demolim, que serà en uns quinze dies, veurem si hi ha restes arqueològiques al subsòl. Preferim obrir l’espai una vegada estigui analitzat tot el terreny que obrir-lo i tornar a tancar-lo perquè hem trobat més restes”, va dir Larrosa.

tracking