SEGRE

TRANSPORT MOBILITAT

Quant pot arribar a costar una llicència de taxi a la ciutat de Lleida?

A la capital hi ha 99 llicències i se’n transfereixen una mitjana de dos o tres a l’any, la majoria per jubilació || A tota la província n’hi ha unes 350 i a comarques solen costar entre 15.000 i 60.000 euros

Taxis a la parada de l’avinguda Prat de la Riba, al costat de la plaça Ricard Viñes.

Taxis a la parada de l’avinguda Prat de la Riba, al costat de la plaça Ricard Viñes.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El preu del traspàs d’una llicència de taxi a Lleida ciutat iguala el d’un habitatge mitjà. Els últims traspassos, gairebé sempre perquè el taxista es jubila, han costat fins a 160.000 euros, van explicar fonts del sector. Tanmateix, els professionals precisen que la quantitat final depèn en cada cas de la negociació entre les dos parts.

A Lleida ciutat hi ha 99 llicències i a la província unes 350. Les últimes quatre concedides a la capital es van atorgar a vehicles adaptats per a discapacitats físics.

Taxistes van explicar que actualment es pot traspassar la llicència per entre 135.000 i 160.000 euros, però van remarcar que el preu és molt relatiu. Un taxista jubilat va relatar que no “se’m passaria pel cap traspassar-la per 140.000 euros, per a mi té un valor molt més alt”. A Lleida, abans de la crisi es va arribar a pagar 300.000 euros per una llicència.

160.000 EUROS. Pot arribar a pagar un comprador a un taxista de Lleida ciutat per una llicència.  15.000 EUROS. És el preu mínim que pot costar una llicència de taxi en un municipi lleidatà.

El president de Tele Radio Taxi Lleida, Xavi Dejuan, va explicar que de mitjana es traspassen un parell de llicències a l’any. Tanmateix, va comentar que últimament la gent no s’arrisca a comprar “per por d’Uber o Cabify”. El traspàs de la llicència és molt més car a Lleida ciutat que en els municipis de comarca.

El principal client dels taxistes de la demarcació és el departament de Salut, sobretot pel trasllat de pacients que necessiten tractaments com el de diàlisi. Al Pirineu també ho és el transport escolar, a banda de tenir més demanda durant la temporada d’esquí.

Com més quilòmetres cobreix un taxista pel transport sanitari més rendible és la seua llicència, per la qual cosa a priori un traspàs a Tàrrega sortirà més car que a prop de Lleida ciutat. En el primer cas pot costar uns 60.000 euros i en el segon, uns 20.000.

Al Pirineu, al Pont de Suert o la Pobla de Segur costaria entre 15.000 i 20.000 euros, segons va explicar el president de l’Associació de Taxistes del Pirineu, Francesc Latorre. Va afegir que “en llocs a prop de l’esquí, amb més demanda, augmentaria fins als 40.000 euros”, com a la Seu i la Val d’Aran.

El president de Tele Radio Taxi Lleida, Xavi Dejuan, va explicar que “això dóna esperança als taxistes”.

Demanen una cimera estatal per regular els cotxes d’Uber i Cabify Els taxistes van sol·licitar ahir al ministeri de Foment que convoqui una cimera d’autonomies per mirar de regular els vehicles de lloguer amb conductor (VTC), com els d’Uber i Cabify. Així mateix, el ple de l’ajuntament de Madrid va aprovar dimecres una proposició perquè els VTC necessitin una segona llicència concedida per la Comunitat per donar servei de “transport urbà”, és a dir, per operar a la ciutat, un requisit que ja és obligatori per als taxistes.

tracking