SEGRE

BARRIS LA MARIOLA

Denuncien factures d'aigua de gairebé 10.000 € per pisos okupats

Veïns dels blocs Gaspar de Portolà || Per consums de l’any passat que no poden pagar, i asseguren que els titulars d’aquests habitatges no n’assumeixen la despesa

Una veïna mostra les factures d’aigua que sumen gairebé deu mil euros.

Una veïna mostra les factures d’aigua que sumen gairebé deu mil euros.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Veïns d’un bloc de Gaspar de Portolà, al barri de la Mariola, denuncien que deuen un total de 9.719,72 euros a la concessionària Aigües de Lleida per l’impagament de factures de l’aigua des de l’any passat per culpa de l’ús que fan del subministrament els okupes. L’edifici té setze pisos, sis estan okupats i en vuit viuen els seus propietaris, mentre que els altres estan buits. Com que el comptador d’aigua és de la comunitat, l’han de pagar entre tots, però segons denuncien alguns veïns, “els propietaris dels pisos okupes, que són bancs, no volen pagar les factures de l’aigua”, a part de dos propietaris particulars més que també s’hi neguen.

El comptador té un límit de 388 metres cúbics i si se supera l’empresa imposa una sanció. “Sempre ens passem per culpa dels okupes, que fan una despesa innecessària de l’aigua”, van denunciar, i van afegir que fins i tot “mullen amb la mànega altres veïns”.

Van assenyalar que no tenen res en contra seu, sinó contra els bancs “que ens han dit que no pagaran”. Sobre això, van assegurar que posaran una demanda als jutjats. Van criticar que fa poc una entitat bancària va desnonar una persona gran que no podia pagar, per la qual cosa no entenen per què no els lloguen un preu que la família pugui assumir.

Així mateix, també van denunciar que són “sempre els mateixos” els que costegen la manutenció de l’edifici, l’assegurança i el servei de neteja i que els okupes són els qui ho degraden. “Arranquen rajoles dels passadissos”, van manifestar, i van criticar que moltes vegades deixen les bosses d’escombraries a l’escala, “per la qual cosa la pudor arriba a ser insuportable”.

D’altra banda, altres veïns de la Mariola denuncien que una sèrie de persones es dedica a okupar l’antic mercat ubicat del carrer Venus, actualment en desús, per fer festes. Critiquen que aquestes persones “aprofiten qualsevol espai buit per fer el que vulguin”.

Aquests mateixos veïns també asseguren que “hi ha persones que agafen coses de les escombraries i les venen davant de comerços del carrer Mariola”, per la qual cosa perjudiquen la imatge del barri i els mateixos comerciants.

Una veïna mostra les factures d’aigua que sumen gairebé deu mil euros.

Una veïna mostra les factures d’aigua que sumen gairebé deu mil euros.ITMAR FABREGAT

tracking