SEGRE

ANIMALS INSTAL·LACIONS

SOS de la gossera municipal pels abandons

El CAAC de Lleida ha registrat l’entrada d’una trentena de gossos i uns quaranta gats només durant l’estiu i els voluntaris demanen més adopcions i endurir les sancions

Imatge d’arxiu de la gossera municipal, a la Caparrella.

Imatge d’arxiu de la gossera municipal, a la Caparrella.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Voluntaris del CAAC de Lleida alerta que la gossera municipal està al complet, ja que només en el que va d’estiu ha registrat l’entrada d’una trentena de gossos i uns quaranta gats per l’augment dels abandons d’animals de companyia. En conjunt, el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia té un centenar de gossos, a més d’una quarantena de gats, i els voluntaris avisen que no hi ha prou recursos per atendre’ls a causa del col·lapse d’arribades i l’estrès que viuen els animals per unes obres de reforma de les instal·lacions que, diuen, ja haurien d’haver acabat. Davant d’aquesta situació, els voluntaris fan una crida a la població per demanar més acollides i adopcions, però, sobretot, per conscienciar contra l’abandó. En aquest sentit, asseguren que la immensa majoria dels animals que entren a la gossera són d’amos particulars.

Per lluitar contra els abandons, defensen la implementació de campanyes d’adopció, de xipar i esterilització. Unes mesures que, consideren, han d’anar unides amb la imposició de multes més elevades als propietaris que abandonin les mascotes. A banda de fer una crida per a l’adopció, busquen més voluntaris i preveuen impartir un curs de cara al mes de setembre. El 90 per cent dels animals que hi arriben no tenen xip identificatiu.

Fa anys que gosseres i protectores animalistes de Ponent denuncien la situació de col·lapse davant de l’augment dels abandons, sobretot durant els mesos d’estiu. Un estudi dels Agents Rurals, de la Fundació Affinity i de la Universitat Autònoma de Barcelona va comptabilitzar que a la província de Lleida s’abandonen sis gossos al dia. El 2015, es van registrar un total de 2.343 abandons, una xifra que s’ha triplicat en deu anys.

tracking