SEGRE

UNIVERSITAT CURS 2018-2019

La UdL té vacants només dos de cada deu places per al setembre

Dotze de les 46 titulacions ja es van omplir al juliol, que va registrar matrícula rècord

Alumnes que es van presentar a la selectivitat del setembre.

Alumnes que es van presentar a la selectivitat del setembre.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Universitat de Lleida té lliures 554 places de les 2.395 que ofereix en el conjunt dels seus graus, la qual cosa significa que els alumnes que es matriculin aquest mes o a l’octubre tenen disponibles un 20% de vacants. Fonts de la UdL van afirmar estar “bastant satisfets” ja que el percentatge de places cobertes al juliol és més gran que en anys anteriors. En concret, van assegurar que a data 1 de setembre l’índex de matrículados és un 7,8% superior a la de la mateixa data del 2017. El termini finalitza el 9 d’octubre i moltes titulacions amb vacants s’acabaran omplint ja que hi ha molts estudiants en llista d’espera amb data per matricular-se. Aquest és el cas, per exemple, de Medicina, que el dia 1 tenia 23 places lliures de 110 i per a les quals té assignats 163 alumnes en primera opció. La degana, Rosa Soler, va indicar que aquesta situació es repeteix cada any i va confirmar que aquests dies s’estan matriculant molts alumnes, per la qual cosa confia que no quedin vacants.

La carrera amb més vacants és la d’Enginyeria en Organització Industrial i Logística i Enginyeria Química del campus d’Igualada, amb 80 places i només 19 de matriculats. Així mateix, Geografia té 27 places buides de 30; Relacions Laborals, 41 de 50; Enginyeria Forestal, 36 de 50; Turisme, 24 de 35; Arquitectura Tècnica i Edificació; 13 de 25; Filologia Catalana i Estudis Occitans, 12 de 20; Història de l’Art, 14 de 30, Educació Infantil, 35 de 66, i Veterinària, 12 de 60. En canvi, estan plenes una dotzena de titulacions (de 46), com dobles graus, Biomedicina, Inefc; Educació Social, Biotecnologia o Enginyeria Informàtica.

D’altra banda, el ministeri de Ciència, Banco Santander i la CRUE, presidida pel rector de la UdL, Roberto Fernández, impulsen el programa Becas Santander Erasmus, pel qual el banc destinarà gairebé 2 milions a la concessió de 2.152 beques i 3.000 ajuts per a joves que vulguin estudiar a la UE i fer pràctiques professionals.

Experimentació més transparent amb animals El Centre de Recerca Experimental Biomèdica Aplicada (CREBA) i l’IRBLleida formen part del grup de 123 organitzacions de l’Estat que han firmat un acord de transparència sobre l’ús d’animals en experimentació científica, impulsat per la Confederació de Societats Científiques a Espanya. Seguint la iniciativa del Regne Unit, aquestes institucions volen transmetre amb transparència a la societat la importància de l’experimentació animal controlada i rigorosa en benefici de la salut.  Les entitats signants assumeixen com a compromisos, en aquest sentit, parlar amb claredat sobre quan, com i per què utilitzen animals; proporcionar informació adequada als mitjans i al públic en general; i promoure iniciatives que generin més coneixement.

tracking