SEGRE

TRIBUNALS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Demanen presó per a un acusat d'agredir l'exparella embarassada

La víctima diu que la va espentejar contra la paret al seu pis || Detingut un altre home per visitar la parella al Santa Maria malgrat tenir una ordre d’allunyament

El judici va tenir lloc ahir a l’edifici judicial del Canyeret.

El judici va tenir lloc ahir a l’edifici judicial del Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia sol·licita un any de presó per a un jove de Lleida acusat de maltractar la seua exparella embarassada de gairebé sis mesos arran d’una discussió. Els fets van ser jutjats ahir al Jutjat Penal 3 de Lleida, en el qual la víctima va declarar que va presentar una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra al patir una agressió per part de la seua exparella el passat 10 de setembre. Segons la seua declaració, va quedar amb la seua llavors ja exparella per parlar després de trencar la relació anteriorment i va començar una discussió. Segons la víctima, el jove la va colpejar contra la paret i li va fer un xuclet al coll. Tot seguit, per evitar que el seu fill de 13 anys continués presenciant la baralla, va espentejar el jove fins al replà del pis i allà van continuar forcejant i van caure tots dos per les escales. Segons la víctima, ja havien tingut discussions anteriors i va presentar una altra denúncia contra la seua llavors parella que finalment va decidir retirar. Així mateix, ahir abans del judici els dos van declarar davant del Jutjat d’Instrucció després que la dona denunciés la seua exparella per trencar l’ordre d’allunyament imposada després de l’agressió. Per la seua part, l’acusat va negar que li pegués i va admetre que es van insultar mútuament, com havia passat en anteriors ocasions. La Fiscalia i l’acusació particular sol·liciten una condemna d’un any de presó, dos anys de prohibició de tinença d’armes i dos anys de prohibició d’acostament o comunicació amb la víctima. A més, sol·liciten el pagament d’una indemnització de 400 euros a la dona per les lesions, que van tardar vuit dies a curar-se.

D’altra banda, un altre home va ser detingut dissabte a la matinada a l’intentar visitar la seua parella a l’hospital Santa Maria malgrat que té ordre d’allunyament. Uns joves van alertar que l’home, de 37 anys, estava cridant i els urbans van comprovar que tenia dos ordres d’allunyament, per la qual cosa va ser arrestat per trencament de condemna.

Denuncien poca atenció a les maltractades per les retallades

Un estudi liderat per la professora i investigadora de la Universitat Autònoma de Madrid Laura Otero-García, i en què ha participat la Universitat de Lleida, mostra que la crisi econòmica i les mesures d’austeritat han influït negativament en la resposta a la violència de gènere donada des d’atenció primària a Espanya.

En aquest sentit, l’estudi, que està firmat per un equip internacional de vuit investigadores, demostra que la disminució de personal a les plantilles dels centres de salut ha provocat que els professionals hagin de reduir encara més el temps de consulta i que, per tant, trobin dificultats per atendre problemes complexos com el de la violència masclista. A més, les retallades dificulten el treball en equip i minven la formació continuada dels professionals.

tracking