SEGRE

EQUIPAMENTS SANITAT

L'Aliança seguirà tancada almenys sis mesos i aplicarà un ERO temporal als treballadors

Divina Pastora, la titular, ordena inspeccionar tota l’estructura arran de l’esquerda apareguda || L’informe estarà d’aquí a dos setmanes i si conclou que pot reobrir-se assegura que hi “invertirà el que calgui”

Els treballadors esperaven ahir l’arribada de Nieto, amb qui es van reunir dins de l’edifici de les consultes externes.

Els treballadors esperaven ahir l’arribada de Nieto, amb qui es van reunir dins de l’edifici de les consultes externes.M. MARQUÈS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La propietària de la Clínica de Ponent (antiga L’Aliança), la mútua Divina Pastora, ha ordenat inspeccionar tota l’estructura de l’edifici arran de l’esquerda que va aparèixer dimecres passat, que va obligar a tancar el centre. Els tècnics tindran a punt d’aquí a dos setmanes l’informe, que dirà si és viable la reobertura i quines accions serien necessàries de portar a terme per fer-ho. En tot cas, la rehabilitació de l’edifici necessitarà un mínim de sis mesos durant els quals la clínica continuarà tancada, de manera que la mútua aplicarà un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) temporal que afectarà la majoria dels dos-cents empleats, ja que les consultes externes segueixen funcionant. Així ho van informar a aquest diari tant representants sindicals com diversos empleats al finalitzar la reunió que va mantenir amb ells el president de Divina Pastora, Armando Nieto. “Dimecres vaig prendre la decisió de desallotjar la clínica perquè no vull assumir ni un risc del 0,01%”, va explicar, segons van informar assistents a la reunió. En aquest sentit, va dir que ha ordenat avaluar tota l’estructura per prevenció i seguretat i es prendran les decisions pertinents a partir del nou informe dels tècnics, que estarà a punt d’aquí a dos setmanes. Les reformes que s’hagin de fer duraran entre sis i dotze mesos, segons van confirmar les mateixes fonts, per la qual cosa hi haurà un ERO temporal. Tanmateix, van afegir que Nieto va deixar caure que si l’informe veu inviable l’obertura, l’ERO serà definitiu i la clínica no es podrà reobrir.

“Ens ha promès que aquest octubre cobrarem tota la nòmina i serà a partir del novembre quan s’aplicarà l’ERO i cobrarem l’atur”, van apuntar els empleats, que van afegir que Nieto “és conscient que hi ha hipoteques i famílies darrere de tots”.

Tant l’alcalde com la delegada de Salut diuen que Divina Pastora està decidida a reobrir la clínica

Respecte a la possibilitat de construir un nou edifici, van indicar, el president no ho veu viable perquè assegura que seria molt més car que reformar-lo. “Ens ha garantit que invertiran tot el que sigui necessari perquè no hi hagi ni el més mínim risc, en cas que la reobertura sigui viable”, van assenyalar. La sensació entre els treballadors no és bona, “ja que ha vingut de cop i tots estem molt tristos”, van manifestar després de la reunió. Abans de la trobada, Nieto es va reunir amb l’alcalde, Fèlix Larrosa. Aquest va explicar que “han encarregat una diagnosi de l’edifici i d’aquí a quinze dies tindran la informació que permetrà avaluar el temps i la inversió que pot requerir l’actuació”, va explicar en aquest sentit, i va afegir que Divina Pastora “té clar el que ha de fer i que vol un equipament modern”.

Les consultes externes de la Clínica de Ponent no s’han vist afectades pel tancament del centre ja que es troben en un altre immoble, al qual s’accedeix pel passatge de la Premsa, per la qual cosa seguiran funcionant amb total normalitat. L’Aliança és l’única clínica privada de la ciutat concertada per la conselleria de Salut, que cada any hi deriva més de 3.000 pacients per a operacions de poca complexitat i proves diagnòstiques.

La delegada de Salut, Divina Farreny, va destacar que en els pròxims dies perfilaran amb l’empresa titular de L’Aliança com portar a terme l’activitat pendent d’operacions i proves que té concertada amb la sanitat pública per al que queda d’any. No obstant, va destacar que Divina Pastora està decidida a complir el contracte i a continuar mantenint el concert buscant solucions temporals a través altres centres amb els quals té acords.

Farreny també va assenyalar que ahir va constatar que la mútua té la ferma voluntat d’efectuar les inversions necessàries per reobrir i renovar la clínica. “M’ha donat molta confiança”, va indicar. El principal problema de rehabilitar l’edifici de la clínica és l’antiguitat, ja que es va construir durant els anys quaranta per acollir un hotel, que el 1955 va ser adquirit per L’Aliança.

Els treballadors esperaven ahir l’arribada de Nieto, amb qui es van reunir dins de l’edifici de les consultes externes.

Els treballadors esperaven ahir l’arribada de Nieto, amb qui es van reunir dins de l’edifici de les consultes externes.M. MARQUÈS

tracking