SEGRE

ESNOTICIA

La Paeria prohibeix la circulació amb patinets elèctrics als menors de 16 anys

El ple de la Paeria va aprovar ahir la modificació de l’ordenança de circulació per regular els patinets elèctrics amb el suport del govern del PSC, Ciutadans, PP i l’edil Rosa Maria Salmerón. La normativa en limita l’ús a majors de setze anys i determina que els usuaris dels vehicles de més d’un metre hauran de portar casc.

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La modificació de l’ordenança de circulació per regular les plataformes i patinets elèctrics, segways i bicis a motor a Lleida es va aprovar ahir al ple de la Paeria amb el vot favorable del govern del PSC, Cs, PP i l’edil Rosa Maria Salmerón, i l’abstenció de PDeCAT i amb ERC, Crida i Comú en contra. La normativa, que entrarà en vigor a començaments del pròxim 2019, determina que aquests vehicles només podran circular pel carril bici, parcs, places, rambles, passejos centrals, zones 30 i carrers amb plataforma única (vegeu el quadre). Així mateix, estableix que “l’edat permesa per circular amb aquests vehicles és de 16 anys”, mentre que “els menors només podran utilitzar-los quan resultin adequats a la seua edat, altura i pes i fora de les zones de circulació, en espais tancats al trànsit i acompanyats dels seus pares o tutors”. Indica també que “els usuaris de vehicles de tipus B (els que pesen més de vint-i-cinc quilos i mesuren més d’un metre de longitud, segons la Direcció General de Trànsit) han de portar casc”. Aquest fet contrasta amb la normativa de la DGT que diu que els usuaris de bicis majors de setze anys no cal que portin casc quan circulen per ciutat. La normativa municipal afegeix que tots els vehicles elèctrics de mobilitat personal menys els de tipus A (de fins a un metre) han de disposar de timbre, llums i elements reflectors.

L’alcalde, Fèlix Larrosa, va subratllar la “responsabilitat que la ciutat s’ajusti a tots els que utilitzen l’espai públic”, va apuntar que cada vegada hi ha més usuaris d’aquest tipus de vehicles, per la qual cosa és urgent regular-ne la circulació “per seguretat”. Els grups del PDeCAT, Crida i Comú van demanar deixar sobre la taula l’expedient per consensuar-lo amb entitats d’usuaris de bicicletes abans de votar-lo i van argumentar que l’actual xarxa de carril bici no és suficient per garantir la circulació d’aquests vehicles i que afecten els ciclistes. L’alcalde ho va descartar i no va acceptar les esmenes d’ERC ja que no eren relatives als punts modificats i no havien estat valorades pels serveis tècnics. Va afirmar també que ja estan en contacte amb aquests col·lectius i que podran presentar esmenes durant el període d’exposició pública.

Així mateix, es van aprovar les bases de la provisió del lloc de treball de coordinador de Cultura mitjançant el sistema de lliure designació amb el vot favorable del grup de Ciutadans i Salmerón, el no d’ERC i Crida i l’abstenció de la resta de grups. L’expedient sobre la compatibilitat del cap de gabinet de l’alcalde no es va posar tampoc finalment a votació, com al ple anterior.

Un usuari de patinet elèctric circulant per la calçada.

Un usuari de patinet elèctric circulant per la calçada.AMADO FORROLLA

tracking