SEGRE

TRÀNSIT INFRACCIONS

Set de cada deu multes amb retirada de punts són per saltar-se un semàfor

La Paeria va imposar 7.430 sancions el 2016

Semàfor amb càmera al carrer Príncep de Viana.

Semàfor amb càmera al carrer Príncep de Viana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Set de cada deu multes imposades per la Paeria a conductors infractors és per saltar-se un semàfor. Així consta en una resposta parlamentària al diputat del PDeCAT al Congrés Toni Postius. Segons el Govern central, el 2016, última dada disponible, l’ajuntament de Lleida va comunicar al registre de conductors i infractors un total de 27.139 punts trets que es corresponen a un total de 7.430 sancions que comporten la pèrdua de punts. D’aquestes, 5.327 van ser per saltar-se un semàfor i unes altres 1.603, per excés de velocitat.

Aquestes xifres suposen un descens en les sancions imposades a la capital de la província respecte a l’exercici anterior. Així, el 2015 la Paeria va comunicar un total de 7.893 sancions a conductors infractors i la retirada de 29.527 punts del carnet per aquestes multes.

En anys anteriors, la Paeria comunicava més sancions per problemes tècnics a la capital catalana

Postius es va dirigir al Govern socialista per preguntar com era possible que Lleida acumulés més denúncies a conductors infractors que Barcelona, segons els informes disponibles a la pàgina web de la Direcció General de Trànsit. De fet, el 2015, la Paeria va imposar 7.893 sancions davant de les 6.296 registrades per l’ajuntament de la capital catalana. Tanmateix, l’Executiu central assenyala que s’havia produït una “sèrie de problemes tècnics” que van dificultar la remissió de sancions per l’ajuntament de Barcelona el 2015. Per a l’any següent, el Govern de l’Estat va assenyalar que aquests problemes s’havien solucionat i la capital catalana registrava una xifra de sancions similar a d’altres grans ciutats i superior a la de Lleida ciutat. Així, el 2016 el consistori barceloní va comunicar 15.015 sancions amb un total de 51.036 punts trets als conductors infractors.

tracking