SEGRE

POLÍTICA ELECCIONS MUNICIPALS

Rosa Peñafiel es perfila com a alcaldable de la Crida

Néta d’un destacat lluitador antifranquista i portaveu de Lleida Lliure del Franquisme || La formació ultima la seua llista

Rosa Peñafiel, a la dreta.

Rosa Peñafiel, a la dreta.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rosa Peñafiel, néta del destacat lluitador antifranquista Antonio Cantano i portaveu de la plataforma Lleida Lliure de Franquisme, es perfila com a alcaldable de la Crida-CUP a la Paeria per a les eleccions municipals del proper mes de maig. Els actuals regidors de la Crida, Pau Juvillà, que va ser el cap de llista l’any 2015, i Francesc Gabarell, ja van anunciar que no repetirien a la formació, que des de fa temps buscava una dona com a número u de la candidatura a l’ajuntament de Lleida. La Crida no va voler ahir confirmar el seu alcaldable i la mateixa Peñafiel va apuntar que encara no podia comentar res sobre això.

Peñafiel és una de les cares més visibles de la plataforma Lleida Lliure del Franquisme i, en diverses ocasions, ha intervingut al ple de l’ajuntament, per defensar mocions que reclamaven la retirada de plaques de carrers dedicades a persones vinculades amb la dictadura. De fet, va rebutjar que la Paeria dediqués un carrer al seu avi, Antonio Cantano, fins que no fossin eradicades les “restes franquistes a la ciutat”.

Va rebutjar que la Paeria dediqués un carrer al seu avi mentre quedin “restes franquistes”

La Crida no és l’única formació amb representació a la Paeria que encara no ha designat oficialment el seu alcaldable. Ciutadans preveu anunciar els seus caps de llista per a les quatre províncies catalanes a finals de mes i, l’actual, Ángeles Ribes, espera repetir. Així mateix, el Comú va anunciar que farà primàries i l’edil Sergi Talamonte es presentarà, així com Marina Pifarré, presidenta de l’associació de veïns del camí de la Mariola. En canvi, el PSC ja va escollir l’actual alcalde, Fèlix Larrosa. També repeteix Toni Postius, del PDeCAT, que es presentarà sota les sigles de Junts per Lleida. Per ERC, Miquel Pueyo rellevarà Carles Vega, que va ser nomenat delegat d’Educació i no anirà a la llista republicana. I el candidat del PP serà Xavier Palau.

El comitè electoral va fixar la data de votació per al dia 23 de febrer i actualment està oberta tant la inscripció com a votant, limitada a residents a la capital, com la de candidatures per poder conformar la llista, que són de caràcter personal. Les candidatures es proclamaran abans del dia 8 de febrer, dia d’inici de la campanya electoral de Primàries Lleida.

Primàries Lleida supera la xifra d’un miler d’inscrits

L’assemblea Primàries Lleida, que es va constituir el mes de desembre passat amb l’objectiu de presentar-se a les pròximes eleccions municipals, ja ha superat la xifra de mil inscrits a la ciutat de Lleida.

tracking