SEGRE

BARRIS EQUIPAMENTS

Més de 500 firmes insten a resituar la zona de pícnic prevista a Gardeny

Recollides per l’associació de veïns del Turó, al ser una àrea poblada d’arbres

Lloc en què es preveu construir la zona de pícnic i barbacoes, darrere del turó de Gardeny.

Lloc en què es preveu construir la zona de pícnic i barbacoes, darrere del turó de Gardeny.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació de veïns del Turó de Gardeny va entregar ahir a l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (OMAC) un total de 555 firmes per demanar que la zona de pícnic i de barbacoes que l’ajuntament té previst habilitar al costat de l’avinguda Charles Darwin, al peu de Gardeny, tingui una altra ubicació per preservar aquesta zona poblada d’arbres. “No estem en contra que es faci, és més, ho veiem interessant, però considerem que la zona proposada tant per l’associació de veïns de la Mariola com pel consistori no és la més idònia, ja que es tracta d’una zona poblada d’arbres on molt fàcilment es podrien originar focs amb les barbacoes”, va assenyalar un portaveu de l’entitat veïnal. Aquest equipament va ser el projecte guanyador per la Mariola dels pressupostos participatius de l’any passat i el mes de gener el consistori va adjudicar per 48.729 euros habilitar l’espai i instal·lar mobiliari.

A més de la recollida de firmes, l’entitat veïnal també va sol·licitar una reunió amb l’alcalde, Fèlix Larrosa, per “analitzar altres possibilitats i demostrar-li que, efectivament, la ubicació proposada no és la idònia, ja que l’avinguda Charles Darwin és el segon accés del parc científic de Gardeny i es tracta d’una zona amb una fauna i una flora singulars, a més de considerar que el lloc no serà el reclam adequat que es pretén buscar amb aquesta obra”, va assenyalar el portaveu. Paral·lelament, l’associació ecologista Ipcena va entregar un escrit donant suport a la iniciativa de l’associació veïnal, ja que entén que el projecte de la zona de pícnic “és incompatible per a la preservació de l’espai natural de Gardeny a causa del risc d’incendi”.

Un projecte reivindicat des de fa anys per la Mariola La creació d’una zona de pícnic i barbacoa a la part posterior del Turó de Gardeny és un projecte que l’associació de veïns de la Mariola porta reivindicant des de fa anys. El seu president, Víctor Ruiz, ja va comentar en el seu moment que estaven “molt il·lusionats amb el projecte” i que serviria “per revitalitzar una part del Turó i de la Mariola que feia anys que estava abandonada”. La construcció de la zona de pícnic i barbacoa va ser adjudicada al gener a l’empresa Construcciones Pinillos.

tracking