SEGRE

INFRAESTRUCTURES PROJECTE

El vial cap a l'àrea comercial de Torre Salses tindrà dos rotondes i costarà 2,89 milions

El tram actual de Víctor Torres es desdoblarà i acabarà en una glorieta a l’encreuament amb Palauet, i n’hi haurà una altra al final de la prolongació a Pla d’Urgell || Inclou reformar quatre carrers de la zona

El vial cap a l'àrea comercial de Torre Salses tindrà dos rotondes i costarà 2,89 milions

El vial cap a l'àrea comercial de Torre Salses tindrà dos rotondes i costarà 2,89 milions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nou vial Víctor Torres d’accés a la futura zona comercial de 56.000 metres quadrats de Torre Salses, entre els barris de la Bordeta i Magraners, incorporarà al traçat dos rotondes, una a l’encreuament amb Palauet i una altra al final del carrer Pla d’Urgell, abans de l’inici del vial que connecta amb el pont sobre el tren que dóna accés a Torre Salses, segons consta al projecte que està en exposició pública. Les dos rotondes tindran semàfors adaptats a persones amb visió reduïda i possiblement comptaran amb botons perquè regulin el pas els vianants, així com carril bici separat de la calçada de vehicles per una vorada per augmentar la sensació de seguretat. El pressupost total de l’obra, que inclou la reforma de quatre carrers dels voltants, és de 2.899.878,38 euros.

El vial actual entre l’Ll-11 i Palauet té un carril per sentit i passarà a tenir-ne dos, separats per una mitjana, carril bici bidireccional a la calçada i vorera de 4,40 metres d’amplada i arbres en un costat. Aquest primer tram tindrà un traçat que evitarà les cases que hi ha entre els carrers Galícia i Palauet. El segon, entre Palauet i Pla d’Urgell, serà la prolongació que permetrà connectar directament amb Torre Salses. Ara, els vehicles passen pel carrer Galícia fins a Palauet i fan la volta per Boqué.

Hi haurà carril bici també a les rotondes, que tindran a més semàfors adaptats per a persones cegues

El projecte inclou, a més, la reforma del carrer Galícia, que serà de sentit únic, i la prolongació del carrer la Portella fins al vial, així com la millora dels carrers Salou i Astúries. També està projectat un vial provisional en terrenys públics per donar accés a una una central fructícola, així com soterrar i desplaçar línies elèctriques, prolongar l’entubament de la séquia de Fontanet i canalitzar amb canonades aigües del Canal d’Urgell.

La Paeria ja va aprovar el projecte amb el conveni amb Eurofund Parc Lleida, firma impulsora de la zona comercial de Torre Salses, per desdoblar i prolongar el vial Víctor Torres i també va donar llum verda a la modificació del pla parcial d’aquesta zona.

Així mateix, Eurofund ja va comprar a la Sareb el terreny per al centre comercial per 8,3 milions d’euros.

tracking