SEGRE

UNIVERSITAT ELECCIONS

Jaume Puy, únic aspirant a rector i amb una candidatura continuista

Ara és vicerector amb Fernández i al seu equip en manté tres més || Integra persones que inicialment optaven per un altre candidat, que no es presenta

El vicerector d’Investigació i aspirant a rector, Jaume Puy.

El vicerector d’Investigació i aspirant a rector, Jaume Puy.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actual vicerector d’Investigació, Jaume Puy, va confirmar ahir que optarà a rellevar Roberto Fernández al capdavant del rectorat de la Universitat de Lleida (UdL). Demà és l’últim dia per presentar candidatures (les eleccions són el 7 de maig) i Puy finalment no tindrà rival, ja que Fidel Molina no es presentarà per motius personals. Puy va confirmar aquesta qüestió i va explicar que integrarà a la seua candidatura algunes persones que inicialment van pensar a formar part de l’equip de Molina, encara que no va dir noms. En tot cas, la candidatura de Puy serà continuista, ja que la formaran almenys tres més dels actuals vicerectors de Fernández: Carles Capdevila (de Personal Acadèmic), Ferran Badia (de Planificació, Innovació i Empresa) i Francisco García (de Docència). Així mateix, va refusar donar més noms a l’al·legar que encara està acabant de configurar el seu equip i va defensar que el “continuisme” proporciona “seguretat”. “La universitat no s’ha de parar i la transició ha de ser el més lleugera possible”, va apuntar.

Puy va indicar que millorar el finançament de la UdL és una de les prioritats, però va considerar que “cal mostrar confiança per obtenir-lo”. “Hem de demanar recursos i justificar per a què els volem, que vegin que és una bona inversió”, va argumentar. Respecte a la posició de “neutralitat” institucional que defensa l’actual rector, Puy creu que la UdL “ha de ser més proactiva a l’aportar arguments el més objectius possibles perquè la societat estigui ben informada i es posicioni”.

Convenis amb Alumni i el grup Sorigué

La UdL i l’associació d’antics alumnes Alumni van renovar ahir un conveni que dóna accés als seus membres als fons documentals de la UdL i pel qual Alumni col·laborarà en l’ocupabilitat dels seus titulats. Un altre conveni amb el grup Sorigué impulsarà projectes conjunts d’investigació, desenvolupament i innovació sobre energia, gestió de residus i construcció sostenible.

tracking