SEGRE

BARRIS DE LLEIDA

Cappont: Esperant l'institut que mai arriba

Els veïns reclamen aquest equipament, més places escolars i una residència geriàtrica

El febrer passat, els veïns de Cappont van reivindicar l’institut fent-ne un amb capses de cartró.

El febrer passat, els veïns de Cappont van reivindicar l’institut fent-ne un amb capses de cartró.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cappont és un dels barris que més han crescut i rejovenit en els últims lustres, i aquest fenomen es reflecteix tant en els equipaments que disposa com en les reivindicacions veïnals. La proximitat dels Camps Elisis i la canalització, a més dels parcs i el bosc urbà, fan que les zones verdes siguin un dels punts forts d’aquest barri a la riba esquerra del Segre, però que contrasta amb la manca de netedat i manteniment d’alguns carrers, especialment als voltants de plaça Cappont o els carrers Cronista Muntaner, Alfons II o Agustins. “Passen a netejar els carrers una vegada al mes i en un barri en què vivim tanta gent no hauria de ser així”, lamenta una veïna de Cronista Muntaner. “Algunes rajoles estan soltes o trencades, que per a algunes persones grans o de mobilitat reduïda pot ser un perill”, denuncia un ciutadà del carrer Agustins.

Paral·lelament, una altra de les reivindicacions històriques del barri és la construcció d’un institut, una demanda a la qual, al llarg d’aquesta legislatura, han donat suport tots els partits a excepció d’ERC, i la presidenta de l’associació de veïns, Veni Ros, considera que és “qüestió de temps” que Cappont tingui aquest equipament. “És una de les coses més necessàries per a nosaltres, ja que en els últims anys han vingut parelles joves que, d’una banda, es troben que les places escolars són molt limitades i, per una altra, que han d’enviar els fills a un institut fora del barri”, lamenta Ros. Un altre dels equipaments que reclama Cappont és la construcció d’una residència geriàtrica. “Juntament amb l’institut, és l’equipament que ens falta i pot ser que sigui el més urgent per a nosaltres”, apunta en aquest sentit Ros.

Si finalment es materialitzen aquests dos equipaments, els veïns asseguren que Cappont “estaria cobert del tot, ja que és un barri molt gran i alhora polaritzat, amb nens i parelles joves i jubilats alhora”, destaca un altre veí i comerciant de l’avinguda València.

Els veïns es mostren satisfets amb el barri, tot i que critiquen la brutícia i poca llum dels carrers

En relació amb les actuacions que s’han portat a terme a Cappont durant els últims anys, Veni Ros es mostra satisfeta. “En línies generals, l’ajuntament ha escoltat i materialitzat les nostres reivindicacions. Ara tocarà veure què passa tant amb el Palau de Vidre com amb els Camps Elisis i l’ampliació de la fira”.

Paral·lelament, els veïns de la part de Cappont més propera a la carretera Ll-11 critiquen tant aquest accés a la ciutat com la connexió amb la Bordeta per avinguda de les Garrigues. “Si entres a la ciutat per aquesta carretera, la primera impressió és lletja”, critica una veïna. “El tram d’avinguda les Garrigues entre la Bordeta i Cappont talla els barris i genera molta inseguretat”, va denunciar un altre veí.

tracking