SEGRE

LA NOVA PAERIA PACTE

Les bases del Comú i ERC avalen el nou tripartit amb JxCat a la Paeria

Les respectives assemblees del Comú i ERC van validar ahir el govern tripartit amb JxCat a la Paeria. Els comuns van debatre durant gairebé tres hores i mitja i van aprovar entrar en el govern per 32 vots a favor, 3 en contra i 3 abstencions i van afirmar que el pressupost municipal ha de reflectir el compromís d’un govern compartit.

Assistents a l’assemblea d’ERC en la qual va quedar ratificat el govern tripartit a la Paeria.

Assistents a l’assemblea d’ERC en la qual va quedar ratificat el govern tripartit a la Paeria.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comú va aprovar ahir a la nit, en una assemblea que es va prolongar durant gairebé tres hores i mitja, entrar en el govern tripartit de la Paeria amb ERC i Junts per Catalunya Lleida. No hi va haver consens, però el 85% dels assistents van votar a aquest pacte, superant d’aquesta manera el mínim necessari del 80%. En concret, hi va haver 32 vots a favor, 3 en contra i 3 abstencions. L’assemblea va ratificar “el treball de la comissió negociadora per configurar un govern que faci possible el canvi i la transformació real que la ciutadania demana”.

ERC, per la seua part, també va celebrar la seua pròpia assemblea en la qual en va tenir prou amb una hora i mitja per validar el “pacte d’entesa per al canvi honest, valent i emprenedor” per 34 vots a favor i 3 en blanc.

Miquel Pueyo bateja l’acord com el Pacte de Sant Joan, perquè aquest dia “es cremen coses velles”

L’alcalde, Miquel Pueyo, va proposar denominar l’acord de govern Pacte de Sant Joan, “perquè s’ha tancat aquest dia, el del solstici d’estiu, en què es cremen les coses velles”. Va destacar que “l’acord programàtic recull el 90% del programa electoral d’ERC i l’organigrama del govern està basat en la Lleida saludable, pròxima, connectada, justa i compromesa, i s’hi ha afegit la Lleida emprenedora i valenta per sumar les diferents sensibilitats”.

“El pacte expressa una voluntat ferma de canvi en les prioritats polítiques i en la manera de fer les coses, des de la transparència, l’acord i el consens”, va recalcar.

Així mateix, l’executiva de JxCat té previst reunir-se avui per donar el vistiplau a l’acord de govern. Entre les tres formacions sumaran quinze regidors, una majoria més que absoluta, ja que el límit per assolir-la està fixat en catorze. De fet, al matí, abans de les assemblees, el govern ja va comunicar la seua primera acció a la junta de portaveus: penjar a les dos façanes de la Paeria un llaç groc i una pancarta de suport a presos i exiliats.

L’assemblea del Comú va considerar que “es compleixen les condicions que es van determinar en l’anterior assemblea per entrar en el govern”, però va apuntar que “entrarem creant una comissió de seguiment de l’acord que n’analitzarà el compliment”. La primera anàlisi serà el moment de la negociació de pressupostos, “que han de visualitzar el compromís real d’un govern compartit”, i va puntualitzar que, “en cas que la comissió de seguiment determini que l’acord no es compleix, traslladarà a l’assemblea la decisió de si és pertinent o no sortir del govern”.

Assistents a l’assemblea d’ERC en la qual va quedar ratificat el govern tripartit a la Paeria.

Assistents a l’assemblea d’ERC en la qual va quedar ratificat el govern tripartit a la Paeria.ITMAR FABREGAT

tracking