SEGRE

Tres mil persones es manifesten a Lleida per dir que "no acataran" la sentència del procés

La marxa ha sortit del Rectorat de la UdL i ha acabat a la subdelegació del govern espanyol

Els manifestants, davant la subdelegació del govern espanyol a Lleida.

Tres mil estudiants es manifesten a Lleida per dir que "no acataran" la sentència del procésItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes tres mil persones s'han manifestat aquest dilluns pels carrers de Lleida per dir que "no acataran" la sentència del Tribunal Suprem que ha condemnat els líders independentistes a penes de fins a tretze anys de presó per sedició. La majoria dels participants són estudiants ja que la marxa s'ha iniciat des del Rectorat de la Universitat de Lleida, on han coincidit les dues columnes d'alumnes que han sortit del Campus de Cappont i d'Agrònoms. Abans d'iniciar la manifestació, els estudiants han desplegat una estelada gegant dins del Claustre del Rectorat de la UdL i han cremat caixes de cartró amb imatges del rei, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i jutges i fiscals del Tribunal Suprem. La marxa s'ha iniciat a les 13h i ha transcorregut per prat de la Riba i l'estació de trens fins arribar a les 14h a la subdelegació del govern espanyol a Lleida, que està custodiada per Mossos i policia espanyola.

La marxa ha estat encapçalada per dues pancartes on es podia llegir "Estat espanyol, estat feixista" i "Amnistia i llibertat" i s'han escoltat crits de "llibertat presos polítics" i "Ho tornarem a fer". El moment de més tensió ha estat quan els manifestants han passat per davant de la comissaria de la policia espanyola a Lleida, també custodiada pels Mossos, on han cridat "fora les forces d'ocupació".

En arribar a la subdelegació del govern espanyol a Lleida els manifestants han tirat ous i pintura a alguns dels vehicles policials. La zona estava custodiada per una quinzena de vehicles policials, la meitat aproximadament dels Mossos i l'altra meitat de la policia espanyola, que encerclen l'edifici. També hi havia Mossos custodiant l'estació de trens de Lleida.

Després d'uns tres quarts d'hora, la concentració s'ha dissipat, tot i que un centenar de manifestants han tornat en direcció al Rectorat, des d'on s'ha iniciat la mobilització.

D'altra banda, manifestants tallen des de poc abans de les cinc de la tarda el Pont Vell a Lleida ciutat. L'acció ja s'havia dut a terme de forma espontània a mig matí.

Estudiants tallen el pont de la Universitat de Lleida. La manifestació es dirigeix a la rambla d'Aragó.

Protestes dels universitaris a LleidaItmar Fabregat

Protestes dels universitaris a Lleida

Protestes dels universitaris a Lleida

tracking