SEGRE

ESNOTICIA

Neteja sense descans contra el virus

Fa setmanes que els negocis de desinfecció i control de plagues estan centrats exclusivament en la higienització d’empreses, residències i indústries || Els encàrrecs s’han disparat i advoquen per mantenir un sanejament constant de l’entorn però evitant abusar dels productes químics

Neteja a mà d’una barana a la residència de Balaguer.

Neteja a mà d’una barana a la residència de Balaguer.MONTSANT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins fa un mes, els seus principals encàrrecs eren la desratització i el control de plagues. Actualment, en plena crisi sanitària, les empreses de desinfecció i higienització viuen per i per a combatre la propagació del coronavirus en residències, oficines, tallers i naus. Una demanda que no ha fet més que augmentar i que ha obligat aquestes firmes a centrar-se en aquesta tasca, ja sigui actuant directament o assessorant treballadors.

“Fins a principis de març la desinfecció d’espais no era una de les nostres principals tasques, però ara no fem més que això, hem parat totes les campanyes de control de plagues i a tota màquina”, assenyala una responsable de l’empresa de desinfecció Milsan, que explica que els principals clients són “oficines, naus industrials i algunes residències”. El preu d’aquests treballs depèn de molts factors. Assenyala que “poden anar dels 200 als 1.500 euros, en funció de la quantitat de mobiliari que s’ha de netejar”.

Reben tant encàrrecs com consultes sobre com actuar, i el preu pot anar dels 200 als 1.500 euros

Fer-ho és senzill però laboriós. “Fem un tractament nebulitzant que impregna la superfície i després repassem a mà els elements susceptibles que puguin tocar diverses persones, com teclats, poms de portes o interruptors de la llum”, explica. Una altra firma del sector, Montsant, assenyala que “les desinfeccions han pujat molt, i encara que continuem fent encàrrecs de control de plagues en llocs clau com empreses d’alimentació o clavegueram, no és prioritari”, assenyala Josep Domènech, tècnic d’aquesta empresa.

Actuen principalment en “oficines, vestidors d’empreses i centres de treball, però a mesura que les firmes vagin obrint, la demanda augmentarà”. Pel que fa a com actuen, assenyala que “també utilitzem un nebulitzador amb microgotes en zones que no es netegen habitualment, com cortines o sota de les taules, però és important assenyalar que, si es neteja bé i habitualment, no hi ha cap risc que es propagui el virus, només es requereix constància i supervisió”.

“Amb 20 mil·lilitres de lleixiu per litre d’aigua és més que suficient” Domènech reconeix que durant les últimes setmanes han rebut moltes consultes sobre com netejar bé els llocs de treball. “Sempre aconsellem el mateix, a nivell personal, n’hi ha prou amb netejar la taula, ordinador i ratolí amb un producte de neteja, però sense passar-se amb la dosi de material químic, a tot estirar vint mil·lilitres de lleixiu per litre d’aigua”. Recomana “ventilar cada dia deu minuts les habitacions i oficines, posar atenció en la neteja de maquinària i transports i, sobretot, no utilitzar productes químics en excés”. Pel que fa a la desinfecció de carrers, Domènech considera que “transmet una percepció tranquil·litzant, però no és efectiva”.

Neteja a mà d’una barana a la residència de Balaguer.

Neteja a mà d’una barana a la residència de Balaguer.MONTSANT

Neteja a mà d’una barana a la residència de Balaguer.

Neteja a mà d’una barana a la residència de Balaguer.MONTSANT

tracking