SEGRE

COMERÇ CAMPANYA

Rebaixes per remuntar la crisi del Covid

Algunes botigues les avancen, però la majoria les iniciarà l'1 de juliol || Eix Comercial i Zona Alta confien que serveixin per recuperar una mica la facturació, però diuen que no salvaran l'any

Una botiga de l’Eix que ja publicita segones rebaixes quan la majoria no ha començat les primeres.

Una botiga de l’Eix que ja publicita segones rebaixes quan la majoria no ha començat les primeres.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aquest estiu, les botigues s’aferren a les rebaixes per intentar remuntar una mica la facturació perduda pel tancament decretat arran de l’estat d’alarma per la pandèmia de Covid-19 i per les limitacions durant la desescalada, encara que reconeixen que no salvaran la temporada. Alguns establiments de l’Eix Comercial ja les han començat abans de la data tradicional d’inici, l’1 juliol, com és habitual en els últims anys per la liberalització dels períodes de descomptes, sobretot cadenes i franquícies. No obstant, el president de la Federació d’Associacions de Comerciants de l’Eix, Llorenç González, va assegurar que la majoria de botigues les començaran el dia 1, amb ganes de vendre els estocs acumulats i mantenint les distàncies de seguretat pertinents com a prevenció de contagis de coronavirus.

González va afirmar que aquest mes de juny ha estat irregular en les vendes, marcades també pels dies de mal temps, i va subratllar que amb les rebaixes no recuperaran la temporada, però esperen que serveixi per mitigar les pèrdues.

L’Eix diu que les vendes al juny han estat irregulars i la Zona Alta, que el mes ha sigut “bo”

“Alguns comerços durant aquest mes i la meitat de maig estan registrant un 40% o 50% de les vendes habituals”, va incidir.

Va destacar que “a l’Eix ve gent, sobretot els dissabtes, però pocs porten bosses de compra”, i va argumentar que “moltes persones es troben encara en un expedient de regulació temporal d’ocupació i això perjudica” al comerç.

En canvi, el president de l’associació de comerciants de la Zona Alta, Josep Bellera, va indicar que “el juny ha sigut bo” als seus establiments. “La gent ha fet més compres de les que esperàvem”, va afirmar i va defensar que les rebaixes comencin el dia 1 de juliol. Tanmateix, va apuntar que segurament alguns comerços avançaran els descomptes o faran liquidacions d’estocs.

Així mateix, espera una campanya sense aglomeracions “perquè la gent ja ha comprat” i tampoc confia que serveixi per salvar la temporada, però sí per “recuperar” una mica cosa la facturació. Bellera assegura que com a mínim els comerços de la zona tancaran l’any amb un 20 o 25 per cent menys de vendes.

tracking