SEGRE

ESNOTICIA

El comerç de l'Eix Comercial de Lleida demana a Salut que aïllin els malalts i els deixin treballar

Envia una carta a la consellera Vergés en què critica la seua gestió || “Ens sentim enganyats i estafats”, diuen, i demanen que no “ens faci pagar les males decisions”

L’Eix Comercial, diumenge passat.

L’Eix Comercial, diumenge passat.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació de comerciants de l’Eix ha enviat una carta a la consellera de Salut, Alba Vergés, en la qual critica durament el confinament imposat al Segrià, assegurant que és innecessari, demanant que “aïllin els malalts i que deixin treballar els altres”. A la carta, a la qual ha tingut accés aquest diari, l’entitat assegura que durant el confinament i en les fases de la desescalada “érem molt curosos amb totes les mesures que ens imposava l’Estat, però ho vam fer després de més de dos mesos tancats”. També diuen que “vam voler creure que tots aquests ajuts, ERTO, realment ens ajudarien i volíem creure-ho, ho necessitàvem... que il·lusos vam ser”. Arran del confinament del Segrià, els comerciants temen que el següent pas sigui “que ens obliguin a tornar a tancar”, una situació que, asseguren, comportarà que “més del cinquanta per cent dels establiments no tornin a obrir”, ja que “encara hi ha gent que no ha cobrat ni l’ERTO ni els ajuts”. Per tot plegat, des de l’associació sentencien que “ja val d’aquest joc. No ens creiem que el Segrià s’hagi de confinar, no ens creiem les xifres que donen, no ens creiem res perquè ens sentim enganyats, estafats, titelles d’un estat, d’un govern que s’ha polititzat la situació com mai”.

En aquest sentit, els comerciants recorden a Vergés que “han portat gent de fora sense permisos ni cap tipus de control, sense fer-los proves i els deixen malvivint al carrer”, en al·lusió a les persones sense papers que han vingut a la campanya de la fruita i han estat dormint al ras en diversos carrers de la ciutat durant setmanes.

“Els veïns sabien que hi podria haver rebrots, però ni el Govern ni la Paeria no han fet res per evitar-ho”

L’escrit acaba reconeixent que “no és fàcil prendre decisions, però a Lleida volem treballar com sempre ho hem fet, volem que els temporers tinguin òptimes condicions, que se’ls ajudi, i que el comerç obri”.

Per tot això, demanen a Vergés que “confinin tots els que estiguin malalts i deixin treballar els que volem fer-ho, els que volem guanyar-nos la vida. No ens faci pagar les males decisions de tots els de dalt ni tancar negocis perquè, en cas de ser així, sobre la seua consciència caurà el pes del tancament i la crisi econòmica d’una ciutat que només vol treballar”, conclou la carta.

El president de l’entitat, Llorenç González, també va demanar “una campanya d’ajuts directes per a tots els autònoms de Lleida sense interessos, perquè la ciutat ho necessita”. Al seu torn, va recordar que feia temps que “els veïns del Centre Històric avisaven que si la cosa seguia així hi hauria rebrots, i ni el Govern ni la Paeria han fet res per evitar-ho”.

tracking