SEGRE

ESNOTICIA

Salut alerta que hi ha mig centenar de brots de Covid-19 a la província

Ahir es va notificar una altra defunció, així com 199 casos nous, la majoria al Segrià, dels quals 19 van ser hospitalitzats || El 25% de proves PCR donen positiu

L’hospital de campanya al costat d’Urgències encara no ha entrat en servei al no ser necessari.

L’hospital de campanya al costat d’Urgències encara no ha entrat en servei al no ser necessari.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La gerent de la regió sanitària de Lleida i de la del Pirineu i Aran, Divina Farreny, va afirmar ahir que “entre brots i agrupacions de casos” hi ha una cinquantena de focus de coronavirus a la província. Al seu torn, va advertir que la velocitat de contagi comunitari és molt elevada i va apel·lar a la responsabilitat de la ciutadania. Tot plegat en una jornada en què el departament de Salut va registrar una nova víctima a la comarca del Segrià, la qual cosa eleva la xifra total de defuncions des de l’inici de la pandèmia a la demarcació fins a les 245. Pel que fa als nous positius registrats, ahir Salut en va comptabilitzar 199, la majoria dels quals (119) es van registrar a Lleida ciutat i als municipis confinats des d’ahir per ordre de la Generalitat. Des de l’inici de la pandèmia s’han comptabilitzat 5.808 casos de coronavirus a la província, 5.283 dels quals a la regió sanitària de Lleida.

Ahir es van notificar dinou hospitalitzacions més, amb la qual cosa la xifra total d’ingressats és de 129, setze dels quals són a la Unitat de Cures Intensives. Del total d’hospitalitzats, 65 es troben a l’Arnau de Vilanova; set al Santa Maria; quinze a l’hotel Nastasi; tretze a la Clínica Perpetu Socors; quinze a Vithas, dotze a la Clínica de Ponent i dos al Nadal Meroles. D’altra banda, el nombre d’aïllats en hotels va passar dels 91 de dimarts als vuitanta d’ahir. A l’hotel Rambla hi ha 31 persones, cinc amb coronavirus i 27 que van estar en contacte amb algun infectat, mentre que a La Manreana hi ha 49 aïllats, tots amb coronavirus. Respecte a les altes hospitalàries, ahir se’n van comptabilitzar tretze més, la qual cosa eleva la xifra a 1.422.

D’altra banda, Farreny va assenyalar que s’han contractat més de cinquanta professionals entre sanitaris i administratius. Va detallar que fins aquest dilluns es van traslladar vuit malalts a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona, i que en els últims dies s’han donat disset altes exprés de persones perquè segueixin l’hospitalització a casa. Farreny va precisar que les persones contractades reforçaran els CAP, el CUAP de Prat de la Riba, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i l’equip de recollida de mostres. Va afegir que fins ara s’han contractat deu metges, tretze infermeres, més de quinze auxiliars administratius, set auxiliars de clínica, quatre treballadors socials, un tècnic i diverses mediadores.

La gerent va afegir que la setmana passada es van fer 6.000 proves PCR, de les quals el 25 per cent van donar resultat positiu.

tracking