SEGRE

ESNOTICIA

Lleida s'estabilitza en 'risc alt' i demà es posa en marxa la construcció de l'hospital 'exprés'

La demarcació registra només cinquanta-set nous casos, sis dels quals al Pirineu || El Solsonès se suma a l'Alta Ribagorça i són les úniques comarques de tot Catalunya amb un índex baix de rebrots

Imatge de la carpa del SEM a l’exterior de l’Arnau de Vilanova, que es retirarà avui.

Imatge de la carpa del SEM a l’exterior de l’Arnau de Vilanova, que es retirarà avui.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regió sanitària de Lleida i la del Pirineu i Aran es van estabilitzar ahir en risc de rebrot alt. En aquest sentit, l’índex es va mantenir en xifres similars a les de dissabte: 324,16 al pla i 284,7 a les comarques de muntanya, segons dades de la conselleria de Salut. Per la seua part, el Solsonès torna a tenir un risc baix i tant aquesta comarca com l’Alta Ribagorça són les úniques amb un índex baix a tot Catalunya. En capitals de comarca, el risc es va reduir ahir a Balaguer i va passar de 1.474,35 dissabte a 1.391,16 ahir. De la mateixa manera, a la Seu d’Urgell també va disminuir de 915,67 a 894,06; a Mollerussa va passar de 662,15 a 612,58; i a Tàrrega va decréixer de 379,53 a 374,53.

D’altra banda, les obres per construir l’hospital exprés al costat de l’Arnau de Vilanova començaran demà dimarts. Es tracta d’un edifici modular annex, batejat com Icovid Compact, per atendre malalts de coronavirus, que serà construït en només divuit setmanes. Tindrà planta baixa i tres pisos i estarà en un lateral del parc sobre el pàrquing. A més del de Lleida, la conselleria de Salut també ampliarà els hospitals de Bellvitge, Moisès Broggi, Can Ruti i el Parc Sanitari Pere Virgili. Quan aquests espais deixin de ser necessaris per combatre la Covid-19, quedaran disponibles per a altres usos.

A més, a causa de la disminució de la pressió assistencial a Urgències, està previst que avui es retiri la carpa del SEM que ha funcionat com a sala d’espera durant dos mesos per a persones amb símptomes de poder estar contagiats. Val a recordar que l’Arnau de Vilanova ja només manté una planta destinada a ingressos per Covid.

Salut va informar ahir de 57 nous casos a la demarcació, dels quals 51 corresponen a la regió sanitària de Lleida. Aquesta dada representa menys de la meitat de contagis notificats dissabte (121) i és també una xifra inferior als positius que es van confirmar divendres (106) i dijous (154). Així doncs, a la província hi ha un total d’11.137 casos, dels quals 10.399 corresponen al pla i 738 al Pirineu, mentre que les defuncions per Covid es mantenen en 315 al conjunt de les dos àrees sanitàries.

Així mateix, a falta de dades actualitzades ahir, el nombre d’ingressats a l’hospital Arnau de Vilanova és de 35, dels quals 12 són a l’UCI, i al Santa Maria són 7, i 5 d’ells a l’UCI.

tracking