SEGRE

ESNOTICIA

Lleida estrena una taxa de 20 € per gos i l'aigua s'encareix un 3 per cent

La Paeria incrementa els impostos aquest any de forma generalitzada un 1,05%

Una dona passeja amb dos gossos per la plaça Blas Infante, dimarts passat.

Una dona passeja amb dos gossos per la plaça Blas Infante, dimarts passat.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’any nou ha comportat l’entrada en vigor de la taxa de 20 euros per gos aprovada per la Paeria dins de les ordenances fiscals per aquest exercici, que també apliquen un augment generalitzat de l’1,05 per cent en totes les taxes i impostos municipals.

La tarifa per tenir un gos s’haurà de pagar anualment i serà de 40 euros en el cas que sigui potencialment perillós, la llicència del qual passarà a costar 50 euros en lloc dels 5,90 que valia fins ara.

Hi ha algunes excepcions, com per exemple els que s’utilitzen com a assistents de persones amb alguna discapacitat o els que estan destinats a activitats professionals. Inicialment, l’equip de govern tripartit també preveia cobrar 10 euros per gat, però va acabar retirant aquesta proposta abans de portar-la al ple.

Les ordenances van ser aprovades amb el vot a favor dels grups del govern tripartit i el rebuig de tota l’oposició. En canvi, una altra de les principals novetats que afectarà la butxaca dels ciutadans, l’increment de la tarifa de l’aigua un 7,5 per cent en tres anys, que per aquest exercici comportarà un augment del 3 per cent, es va aprovar gràcies al suport d’ERC, i el Comú, tots dos socis de govern, i del PSC, mentre que l’altre membre del govern, JxCat, es va abstenir.

Encara que l’import és molt inferior, durant els pròxims tres anys la taxa de clavegueram també s’incrementarà més que substancialment, un 75 per cent.

D’altra banda, l’afectació de les restriccions adoptades per intentar frenar la pandèmia, que han afectat especialment l’hostaleria, ha motivat que la Paeria hagi suspès fins al 30 d’abril la taxa de terrasses, així com també la que paguen els venedors dels mercadillos.

Una dona passeja amb dos gossos per la plaça Blas Infante, dimarts passat.

Una dona passeja amb dos gossos per la plaça Blas Infante, dimarts passat.MAITE MONNÉ

tracking