SEGRE

SUCCESSOS EXPLOSIUS

Troben un artefacte de la Guerra Civil a l'Horta de Lleida

Hi va topar un agricultor entre el Camí de la Mariola i la Caparrella quan llaurava || Tedax dels Mossos el van retirar poc després

Imatge de l’artefacte que va trobar ahir al matí un agricultor.

Imatge de l’artefacte que va trobar ahir al matí un agricultor.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un agricultor va trobar ahir al matí un artefacte de la Guerra Civil mentre llaurava un camp a l’Horta, entre les partides Camí de la Mariola i Caparrella.

Tedax dels Mossos d’Esquadra el van retirar poc després al ser alertats per desactivar-lo. “L’agricultor s’ha sorprès perquè és un camp que porta anys treballant i havia remogut en altres ocasions la terra”, va comentar Marina Pifarré, presidenta de l’associació Camí de la Mariola, que va alertar de la troballa els Mossos d’Esquadra cap a les 9.00 hores.

Fins al lloc es va desplaçar una unitat dels Tedax, que el va recollir i se’l va emportar per desactivar-lo.

Els Mossos recorden que aquests artefactes són molt perillosos i que, en cas de trobar-ne un, no s’han ni de tocar ni agafar, ja que poden explotar. També recomanen allunyar-se del lloc i avisar el 112.

A Catalunya apareixen cada any una mitjana de 1.000 artefactes que no han explotat utilitzats a la Guerra Civil i es calcula que es necessitarien entre 20 i 25 anys més per localitzar-los tots. La unitat dels Tedax recull una mitjana de 200 artefactes de la Guerra Civil a l’any a Lleida.

Imatge de l’artefacte que va trobar ahir al matí un agricultor.

Imatge de l’artefacte que va trobar ahir al matí un agricultor.MOSSOS D’ESQUADRA

tracking