SEGRE

ENSENYAMENT PREINSCRIPCIÓ

Educació ratifica que reduirà ràtios en comptes de tancar grups a P3

Una aula d’un col·legi de la capital al juny, amb els alumnes i la docent amb mascareta.

Una aula d’un col·legi de la capital al juny, amb els alumnes i la docent amb mascareta.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Educació va confirmar ahir que reduirà les ràtios per al curs vinent a causa del descens demogràfic en lloc de tancar grups. Així ho van assegurar tant la secretària general d’Educació, Núria Cuenca, com el director de Centres Públics, Josep Gonzàlez-Cambray, que van precisar que preveuen que hi hagi 3.241 alumnes menys de P3 i 2.579 menys a primer d’ESO. En total, hi haurà 924.756 alumnes a les escoles públiques i concertades en l’etapa obligatòria, 20.700 menys que aquest curs, i s’oferiran 40.997 grups escolars des d’Educació Infantil fins a Primària i Secundària, que són 63 grups menys que ara (23 de P3 i 40 de primer d’ESO).

D’aquesta manera, es confirma el que va avançar a Lleida fa un mes el conseller Josep Bargalló, que el descens d’alumnes comportaria una reducció de les ràtios. Llavors, va dir que a P3 passarien de forma generalitzada de 25 a 22, encara que ahir no es va donar una xifra concreta. Gonzàlez-Cambray va afirmar que hi ha un descens de la natalitat des del 2009, que ha anat provocant reduccions de l’oferta de places de l’Educació Infantil i que, per primera vegada en el pròxim curs, repercutirà també en primer d’ESO.

D’altra banda, Cuenca va recordar que la preinscripció, que començarà dilluns i acabarà el 24 de març, es farà per primer cop de forma totalment electrònica a través del www.preinscripcio.gencat.cat. Cuenca va dir que l’ordre de preinscripció serà irrellevant per no col·lapsar la pàgina web.

tracking