SEGRE

ENSENYAMENT AVALUACIÓ

La meitat d'aspirants a mestre suspèn les proves d'aptitud

Només les superen un 51,58% dels alumnes de tot Catalunya que s'hi van presentar, davant el 63,31% de l'any passat || Nova oportunitat el 16 de juliol per als no aptes

Imatge d’arxiu de les oposicions a mestre l’any passat.

Imatge d’arxiu de les oposicions a mestre l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Només el 51,58% dels alumnes catalans que es van presentar a les Proves d’Aptitud Personal (PAP) necessàries per matricular-se als graus en Educació les ha superat, segons la conselleria d’Universitats, que no va facilitar els resultats a Lleida ni a aquest diari ni a la Universitat de Lleida (UdL). El percentatge és gairebé 12 punts inferior al 63,31% d’aprovats de l’any passat. Aquesta vegada, s’han declarat aptes 2.185 aspirants d’un total de 4.236, mentre que el 2020 van ser 2.571 dels 4.061 que es van examinar. a Lleida, van aprovar un 60,86% dels alumnes que s’hi van presentar, 241 de 396. Els que han suspès tenen una altra oportunitat a la convocatòria del 16 de juliol..

D’altra banda, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va reconèixer ahir que els centres educatius que deixaran de ser considerats de màxima complexitat poden perdre efectius, però va assegurar que “continuaran tenint recursos de complexitat”. Va anunciar la creació d’una nova direcció general “per escoltar l’alumnat”, sense dir qui hi haurà al capdavant, i va destacar com a prioritats de departament l’aposta per l’FP i avançar cap a la gratuïtat de l’etapa educativa de zero a tres anys.

També va advocar per revisar la selectivitat i va defensar l’extensió de substitucions docents a través d’entrevistes en lloc de seguir l’ordre que ocupen a la borsa de treball. Precisament, CCOO es va mobilitzar ahir en contra d’aquesta pràctica perquè creu que “comporta perill de seleccions arbitràries i poc transparents”.

Així mateix, la Paeria va presentar al plenari del consell escolar municipal el Punt d’Equitat Educativa per gestionar de forma més equilibrada l’arribada d’alumnat i oferir un acompanyament a les famílies. Funciona en col·laboració amb els equips d’assessorament psicopedagògica d’Educació, l’oficina municipal d’escolarització i els serveis socials de l’ajuntament. Té com a objectiu garantir la detecció precoç de la vulnerabilitat, agilitzar la matriculació i informar sobre ajuts a l’escolarització i donar una atenció integral a les famílies que ho necessitin.

tracking