SEGRE

EDUCACIÓ NOU CURS

Llibres de text minvants

Col·legis deixen d'utilitzar-los al treballar per projectes i a Secundària es passen als digitals || No obstant, les llibreries continuen apostant per vendre'ls

Les llibreries venen aquests dies els llibres de text per al curs vinent.

Les llibreries venen aquests dies els llibres de text per al curs vinent.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Comprar (i folrar) els llibres de text és un clàssic que es repeteix cada any quan s’atansa la tornada a les aules.

Els llibreters destaquen la competència que suposa la venda per internet dels llibres ja utilitzats

Però les innovacions educatives que apliquen alguns centres des de fa diversos cursos està motivant que vagin prescindint dels llibres de text tradicionals. Jordi Caselles, de la llibreria Caselles i president del Gremi de Llibreters de Lleida, va explicar que alguns centres van començar a socialitzar els llibres (no són propietat dels alumnes i es van passant a les següents promocions) i després en algunes escoles de Primària han anat deixant d’utilitzar-los, però va indicar que en les etapes superiors, com Batxillerat o cicles de Formació Professional, sí que continuen utilitzant-los. També va reconèixer la competència de les vendes per internet de llibres de text de segona mà.

Per tot això, va afirmar que les llibreries prenen actualment la campanya dels llibres de text com un “complement”. Detalla que abans els tenien en estoc perquè els acabaven venent, mentre que ara funcionen bàsicament per encàrrec, “però cal seguir oferint aquest servei”.

“Quan acaben les classes el mes de juny ja donen el llistat dels llibres del curs següent i anem rebent reserves, que vénen a recollir ara o a començaments de setembre”, va assenyalar.

Per la seua part, a Abacus van coincidir a destacar que els col·legis d’Infantil i Primària “cada vegada utilitzen menys recursos físics perquè treballen per projectes” i va afegir que a Secundària “es viu una transició dels llibres físics a digitals”. Així mateix, van subratllar que aquest any estan rebent molts encàrrecs online, mentre que l’anterior es van registrar cues a l’establiment.

Preus molt dispars segons el centre

El cost dels llibres de text és molt dispar en funció del centre i, sobretot, de la quantitat que n’utilitza. Per exemple, una escola pública de la capital del Segrià només utilitza dos llibres a tercer de Primària i costen quaranta euros en total, mentre que una altra en requereix una dotzena i suposa una inversió d’uns tres-cents euros. A primer d’ESO, el cost supera els dos-cents euros, segons preus consultats per aquest diari.

tracking