SEGRE

LLEIDA

Més alumnes i docents confinats

USTEC-STEs afirma que ahir no es van cobrir un 60% de les substitucions a Primària i un 43% a Secundària a Lleida i Cambray assegura que no tancaran les escoles

Famílies que van presentar queixes ahir a Educació.

Famílies que van presentar queixes ahir a Educació.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La incidència de la Covid als centres educatius segueix desbocada amb un nou rècord de 5.443 persones confinades, segons dades d’Educació, dels quals 4.973 són alumnes i 470, docents. El gran nombre de baixes entre el professorat ha comportat que el departament programi nomenaments de substituts cada dia, però segons el sindicat USTEC-STEs a la província de Lleida ahir van quedar vacants el 60% a Primària i el 43% a Secundària, sobretot places corresponents a terços de jornada o altres reduccions. Algunes especialitats que van quedar sense substituts van ser tecnologia, matemàtiques, física i química i llatí i grec, algunes a la capital.

CCOO, per la seua part, va qualificar la situació en els centres d’“hecatombe” i va reclamar mascaretes FFP2 per als docents, reduir ràtios i més personal per desdoblar classes. Educació ha nomenat 217 substituts a Lleida des del passat dia 10, més de 8.000 a tot Catalunya. El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va anunciar a RAC1 que autoritzen que els professors de Secundària puguin fer classes a Primària a la concertada i centres municipals, va negar que hi hagi “descontrol” i va afirmar que “no perilla el tancament d’escoles”.

Va assegurar que les previsions que sospesa Salut determinen que és molt possible que a mitjans o finals de la setmana que ve comencin a baixar els casos. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, veu “inevitable” la situació que viuen els centres. Va dir que “un augment exponencial de casos ha tensat el sistema i es poden haver produït alguns colls de botella i retards en les respostes dels centres educatius però estem treballant per esmenar-ho al més aviat possible”.En un altre ordre, famílies de Lleida amb fills a Secundària, amb el suport de CGT, van presentar ahir queixes davant d’Educació en les quals denuncien que el protocol per casos de Covid a les aules “discrimina” als quals no s’han vacunat perquè s’han de confinar “sense donar-los opció a fer-se un test o demostrar que estan sans”. “S’està vulnerant el seu dret a l’ensenyament”, critiquen.

tracking