SEGRE

PAERIA POLÍTICA

“Han intentat obtenir per la porta de darrere el que no van poder aconseguir a les urnes”

Pueyo celebra l'aprovació del pressupost després de fracassar la censura i vaticina “una etapa de consens” || Larrosa li respon que “el bloqueig és responsabilitat seua” per no voler pactar els comptes

Repartits en taules per garantir la distància de seguretat - El ple d’ahir es va celebrar de forma semipresencial, ja que els edils Rutllant i Ferre el van seguir de forma telemàtica. La resta es van dividir entre les cadires habituals i taules ...

Repartits en taules per garantir la distància de seguretat - El ple d’ahir es va celebrar de forma semipresencial, ja que els edils Rutllant i Ferre el van seguir de forma telemàtica. La resta es van dividir entre les cadires habituals i taules ...JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde, Miquel Pueyo, va celebrar ahir al ple ordinari del gener l’aprovació inicial del pressupost, que es va tramitar de forma automàtica al no presentar-se una moció de censura contra el seu govern, i va vaticinar que “tanquem una etapa de bloqueig i n’obrim una de nova a la recerca de consensos i acords”. No obstant, va llançar un “encàrrec” als partits de l’oposició, en especial al PSC, que va intentar presentar la censura i va haver de desistir al no aconseguir el suport dels catorze edils necessaris, malgrat que va afirmar que tenia els de tretze. “Dos mesos més tard, Lleida té un pressupost gràcies al sentit de ciutat d’alguns regidors. Molts ciutadans han interpretat aquest mes com un joc de cadires i un intent legítim d’aconseguir per la porta del darrere el que no es va aconseguir a les urnes, la ciutat no es mereixia el que ha passat”, va dir l’alcalde.

Va justificar la decisió de sotmetre’s a una qüestió de confiança al no poder aprovar els comptes, que no va superar i per la qual cosa es va obrir el termini perquè l’oposició presentés la censura, perquè “era o seguir amb el pressupost de l’any passat o jugar-nos l’alcaldia per aconseguir-ho”. L’alcalde va firmar ahir l’aprovació inicial dels comptes, que hauran de ser ratificats al ple, però només podran rebre al·legacions tècniques.

Per la seua part, el cap de l’oposició, el socialista Fèlix Larrosa, va replicar més tard que “el bloqueig de l’ajuntament és responsabilitat del senyor Pueyo al no haver volgut negociar el pressupost i no haver superat la qüestió de confiança”. Així mateix, va advertir l’alcalde que no es pot governar a cop de decret sense escoltar els veïns i amagant-se al darrere dels consellers de la Generalitat que han vingut a Lleida dient que faran inversions en cinc anys”.

Compromís per “desescalar” el conflicte pel futur alberg

La polèmica generada pel projecte de l’alberg per a temporers i persones sense llar a Pardinyes també es va tractar al ple i Pueyo va dir que “em comprometo a prendre accions per desescalar la situació i convocaré tots els regidors per conèixer la seua opinió i escoltaré l’opinió de totes les forces polítiques de la ciutat i de les entitats veïnals i socials”.

D’altra banda, Pueyo i gairebé tots els grups van mostrar suport a l’edil Sergi Talamonte per l’“assetjament” que ha patit ell i la seua família per aquest tema.

Ampli consens per protegir l’Horta de línies d’alta tensió

L’aprovació del pressupost i la rescissió del conveni de col·laboració amb el Lleida Esportiu van centrar el ple d’ahir, però també hi va haver altres qüestions. Una va ser el suport gairebé unànime a protegir l’Horta de la instal·lació de parcs solars i línies d’alta tensió amb dos mocions presentades per ERC i Junts d’una banda i el PP per l’altra.

Les dos mocions van comptar amb vint-i-cinc vots a favor i les abstencions dels edils no adscrits Ángeles Ribes i José María Córdoba. D’altra banda, també es va aprovar amb els mateixos suports la moció de la regidora no adscrita i representant de Ciutadans Maria Burrel per al manteniment i renovació dels parcs infantils de la ciutat. Un altre punt aprovat de forma unànime va ser el de les noves tarifes del taxi per aquest any, que pugen un 2,8 per cent de mitjana, i el conveni per finançar les inversions d’Edullesa.

tracking