SEGRE

COVID SITUACIÓ ACTUAL

Aules sense recompte dels contagis ni quarantenes a partir de demà

Les famílies ja no hauran de comunicar si el motiu d'absència a classe de l'alumne és per Covid || Ahir hi havia 400 estudiants i 83 docents confinats

Alumnes d’ESO d’un institut de Lleida, a classe amb mascareta.

Alumnes d’ESO d’un institut de Lleida, a classe amb mascareta.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les quarantenes per a alumnes contactes de Covid sense símptomes quedaran anul·lades a partir de demà, excepte als centres d’educació especial, segons van anunciar ahir Educació i Salut. Tampoc caldrà identificar els contactes estrets i els centres i famílies no hauran de comunicar si el motiu de l’absència de l’alumnat a classe és per Covid. També es deixaran de prescriure tests d’antígens per al professorat i només es mantindran els tests finançats a alumnes d’educació especial que siguin contactes estrets.

Així mateix, Educació deixarà de notificar els casos diaris, de manera que avui farà l’última actualització. A Lleida, ahir només va reportar 400 estudiants i 83 professionals educatius confinats, així com 21.915 estudiants positius acumulats i 3.567 docents. En el conjunt d’escoles de Catalunya es van comptabilitzar 1.779 nous positius i 442.869 des de l’inici del curs (385.997 d’alumnes, 56.729 de docents i 143 professionals externs).

Continuaran vigents la mascareta en interiors, els grups estables i la ventilació de les aules. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va dir que la decisió d’eliminar les quarantenes “no és unilateral” i va afegir que regirà “el criteri de la prudència”. “El que fem és descarregar, flexibilitzar i anar normalitzant a poc a poc la vida als centres igual que a poc a poc l’anem normalitzant en altres entorns de la nostra vida quotidiana”, va apuntar.

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va argumentar que, “sempre pensant en l’alumnat com a protagonista, volem tornar a la normalitat com més aviat millor”. Argimon va apostar de nou per retirar la mascareta a l’aula tan aviat com es pugui. “Demanaré que comencem a retirar-la ràpid.

Intentaré que sigui la setmana que ve o d’aquí a dos setmanes, començant pels més petits”, va indicar.Respecte a les dades epidemiològiques, Salut va notificar 1.506 positius a Catalunya, dels quals 82 a Lleida i 23 a l’Alt Pirineu i Aran. El risc de rebrot descendeix, però la taxa de contagi augmenta a 0,71 al pla i a 0,77 a les comarques de muntanya. S’incrementa també en cinc el nombre de persones ingressades a Lleida (109) i en 4 al Pirineu (19), però hi ha una persona menys a l’UCI (8).

A Catalunya hi ha 1.844 ingressats (+54), 268 a les UCI (-5). Per la seua part, el president de l’Estat, Pedro Sánchez, espera abordar el debat sobre la retirada de mascaretes en interiors més d’hora que tard.

Cambray rebutja una moratòria d’un any en l’avanç de l’inici de curs

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va rebutjar ahir aplicar una moratòria d’un any de l’entrada en vigor de l’avanç de l’inici de curs al 5 de setembre a Infantil i Primària i el 7 a Secundària, com li van demanar part dels membres del Consell Escolar de Catalunya al ple extraordinari.

Cambray va destacar que la majoria de membres del consell “en cap cas no han demanat replantejar l’avanç del curs”. Va assegurar que hi ha hagut “unanimitat” al considerar que es tracta d’“una mesura bona” i va afegir que en les pròximes setmanes es debatrà “com es farà” amb la resta del sector educatiu. Va remarcar que “les transformacions no poden esperar” i que la decisió s’ha pres amb debat, consens i diàleg, mentre que els portaveus sindicals van lamentar que no s’hagi acceptat la moratòria proposada.

El sindicat majoritari, USTEC-STEs, i l’aFFaC (Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya) van afirmar que no en sortien “contents” i van carregar contra la posició “inflexible” del conseller. La setmana passada, els sindicats van anunciar cinc dies de vaga al març.Hores abans el president del Consell Escolar, Jesús Viñas, esperava que es debatés “en profunditat” sobre aquesta mesura. Per la seua part, la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, va demanar al Govern que es mantingués “ferm” en la seua decisió i va considerar que no hi ha cap “crisi oberta” en l’àmbit de l’educació.

Així mateix, la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, va recordar que en la majoria de països el curs comença l’1 de setembre. Per la seua part, el PSC va criticar la “unilateralitat” del Govern i espera que “es corregeixi tan aviat com sigui possible”.En un altre ordre, COS, la Intersindical i el SEPC van recordar ahir que el 23 de març convoquen vaga contra el 25% de castellà a les aules.

tracking