SEGRE

Urgències de l'Arnau de Lleida escurça les guàrdies a 12 hores i contracta més professionals

L'entrada a Urgències de l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

L'entrada a Urgències de l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.Jordi Echevarria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou coordinador del servei d’Urgències de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, Oriol Yuguero, va afirmar aquest dilluns a aquest diari que el seu objectiu és “millorar el benestar del personal” i des del passat 1 de novembre s’han escurçat les guàrdies que es fan entre setmana de 24 hores a 12 hores.

També han augmentat la dotació de facultatius a la tarda i nit per donar suport als residents MIR, perquè aquests no estiguin sols en una guàrdia, i hi ha un metge adjunt per a les reanimacions i un altre que fa de gestor de les patologies que no són greus. Yuguero va explicar que actualment hi ha 26 metges, després d’incorporar-ne cinc més, i l’objectiu és que al desembre en tinguin 30 (abans de la pandèmia eren 20).

Pel que fa al personal d’infermeria, hi ha 150 professionals (el 2019 eren 140) i al desembre n’hi haurà set més, perquè hi hagi més personal al matí i la nit i un auxiliar en cada torn. “Ens preparem per a l’hivern i després volem valorar la qualitat que s’ha donat”, va assenyalar. Yuguero va destacar que per a la nova reorganització s’han basat en els hospitals Trueta i Clínic, amb les guàrdies de dotze hores i fer torns de matí i tarda, respectivament. “Hem fet una cosa pionera a l’ICS”, va afirmar.

En relació amb la nova unitat d’observació, o de curta estada, per evitar ingressos, ara hi ha sis llits oberts i Yuguero confia a poder-ne obrir tres més a partir del desembre, “depenent del personal disponible”.

tracking