SEGRE

POLÍTICA NOMENAMENTS

Àngel Ros posa fi a la seua carrera política al deixar de ser ambaixador a Andorra

L'Executiu el va rellevar ahir i ell ja ho havia sol·licitat l'estiu passat al complir 70 anys || Diu que en la seua alcaldia hi va haver “grans transformacions” a la ciutat

Àngel Ros, en una imatge d’arxiu.

Àngel Ros, en una imatge d’arxiu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Àngel Ros va posar ahir fi a la seua carrera política, en la qual destaquen els 14 anys com a alcalde de Lleida, després que el Consell de Ministres el rellevés com a ambaixador d’Espanya a Andorra. Així ho va assegurar ahir el mateix Ros després d’oficialitzar-se que el seu successor serà el gironí Carlos Pérez-Desoy. “Avui dono per acabada la meua etapa professional; de fet, quan a l’estiu vaig complir els setanta anys ja vaig comunicar la meua intenció de jubilar-me i calculo que podré fer-ho de forma definitiva d’aquí a un mes, que serà quan el meu successor s’instal·li al Principat”.

Ros ostentava el càrrec d’ambaixador des de l’agost del 2018, quan va deixar l’alcaldia que ocupava des del gener del 2004 després de substituir Antoni Siurana, que llavors va passar a ser conseller d’Agricultura al Govern de Pasqual Maragall després de 22 anys a la Paeria. L’etapa com a alcalde és la més recordada, ja que va passar de ser un polític gairebé desconegut a una de les figures claus del passat recent del PSC. El 2007 va guanyar les eleccions amb majoria absoluta i va repetir resultat el 2011, amb una fita que no havia aconseguit ni Siurana: fer-la dos vegades seguides.

«Dono per acabada l’etapa professional i política, però el carnet del PSC el mantindré fins que em mori» «Com a alcalde vaig viure una etapa frenètica que va ser de grans transformacions per a la ciutat, potser hauria actuat diferent, però això no significa que no estigui orgullós del que vaig fer»

Ros recorda que “aquesta va ser una etapa molt frenètica i de grans transformacions a nivell d’equipaments i d’infraestructures”. Entre aquestes, destaquen el teatre de la Llotja, el cobriment de les vies, el pont Príncep de Viana o el parc científic de Gardeny. A partir del 2015 va començar a patir desgast per la crisi oberta amb Marta Camps i l’auge de l’independentisme, fins al punt que va arribar a ser esbroncat en diversos actes.

Preguntat sobre si ara hauria actuat de forma diferent en l’etapa com a alcalde, la resposta és que “segurament sí, però això no vol dir que renunciï o no estigui orgullós del que vaig fer”. També va ser diputat del Parlament entre el juliol del 2012 i el 2014 i president del PSC.

tracking