SEGRE

Larrosa recupera l'alcaldia

El PSC guanya dos regidors, mentre que ERC els perd i el PP és el segon grup més votat

El PSC guanya les eleccions a la ciutat de Lleida.

El PSC guanya les eleccions a la ciutat de Lleida.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un emocionat Fèlix Larrosa celebrava davant dels seus militants la recuperació de l’alcaldia de Lleida explicant que “us devia una nit electoral com aquesta” i ahir es va treure l’espina de fa quatre anys, quan es va quedar a 81 vots del llavors guanyador Miquel Pueyo. Els socialistes van guanyar dos regidors, els mateixos que van perdre els republicans, que pateixen un notable vot de càstig amb vuit punts menys que fa quatre anys, i també retrocedeix el seu soci a la Paeria, Junts amb Toni Postius, que perd un regidor i es queda amb cinc, els mateixos que tindran ERC i el PP, que ahir es va convertir per primera vegada a la història en la segona força més votada per a la Paeria. Un èxit que es pot atribuir a la campanya del seu candidat Xavier Palau i també a l’espanyolització de la campanya, de què també s’ha beneficiat Vox, que irromp a la Paeria amb dos regidors.

Completarà el ple la candidata del Comú, Laura Bergés, que va superar per dècimes la barrera del 5 per cent. Amb aquests resultats, l’alcaldia sembla assegurada per a Larrosa perquè el bloc independentista es queda lluny de la majoria i haurà de decidir si busca aliances estables o suports puntuals. Ahir ja va recordar que havien governat el 2015 amb només vuit regidors, però va prometre escoltar.Girs similars es van donar a comarques, amb una notable recuperació del PSC, el més votat en els que van ser feus històrics com la Seu d’Urgell, Balaguer, Tremp o Cervera, mantenint Vielha amb majoria absoluta.

Junts va aconseguir la victòria a les Borges Blanques i Tàrrega, mentre que ERC, que també va patir vot de càstig a comarques, ha de consolar-se amb mantenir la seua hegemonia a Solsona i Sort.Al Pont de Suert va guanyar una coalició d’independents i a Mollerussa va resistir Marc Solsona de Pacte Local com a més votat, però com succeeix a la majoria de capitals de comarca les alcaldies dependran dels pactes que es concretin el 17-J.

Trias guanya a Barcelona i el PSC, el més votat a Girona i Tarragona

L’exalcalde Xavier Trias va ser el gran triomfador de les eleccions a Barcelona al doblar els regidors que tenia Junts a la capital, al passar de cinc a onze, superant la fins ara alcaldessa Ada Colau, que es queda amb nou, i el socialista Jaume Collboni, que amb deu es converteix en la segona força, mentre que el candidat d’ERC, Ernest Maragall, és el gran derrotat al perdre cinc regidors. Els socialistes van ser els més votats a Tarragona i també a Girona, encara que en aquesta capital empatats amb la candidatura afavorida per la CUP. La nota negativa és que a totes les capitals aconsegueix representació Vox.

El PP s’imposa a les grans ciutats i recupera quatre autonomies

Els populars, que havien plantejat aquestes municipals com un avançament de les generals, van ser els guanyadors amb 700.000 vots més que els socialistes amb el 95% escrutat i van triomfar a les grans ciutats confirmant els pronòstics a Madrid, amb majoria absoluta d’Isabel Díaz Ayuso, però sent també els més votats en capitals tradicionalment socialistes com Sevilla o València. També a les autonòmiques va guanyar el PP, que recupera València, les Balears, la Rioja i Aragó, on perd la presidència Javier Lambán. Al País Basc, és significatiu que Bildu va guanyar a Guipúscoa i a Vitòria, comprometent la tradicional hegemonia del PNB.

“Parlaré amb tots, menys amb Vox” - El guanyador de les eleccions, Fèlix Larrosa, va prometre escoltar la ciutadania i parlar amb tots els grups de la Paeria, excepte amb Vox, malgrat que va evitar pronunciar-se sobre possibles aliances en un ...

“Parlaré amb tots, menys amb Vox” - El guanyador de les eleccions, Fèlix Larrosa, va prometre escoltar la ciutadania i parlar amb tots els grups de la Paeria, excepte amb Vox, malgrat que va evitar pronunciar-se sobre possibles aliances en un ...JORDI ECHEVARRIA

tracking